Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

“Ελάτε να παίξουμε όπως μια φορά ο μπαμπάς και η μαμά” - (Αναβίωση παλιών παιδικών παιχνιδιών στο Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς)

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς θα διοργανώσει φέτος το καλοκαίρι στο Λαογραφικό Μουσείο μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα με κεντρικό θέμα τα παλιά ομαδικά παιχνίδια.

Tο παιχνίδι είναι βασικός παράγοντας κοινωνικοποίησης, µέσο έκφρασης και επικοινωνίας και αναπόσπαστο µέρος της ανάπτυξης του παιδιού. Το παιδί έχει, από την ίδια τη φύση, την ανάγκη να ερευνήσει, να δοκιµάσει καινούρια πράγµατα, να κινηθεί ελεύθερο στην αυλή, στο δρόµο, να έρθει σε επαφή µε τη φύση, το χώµα που τείνει να εξαφανιστεί πλέον από τις µεγάλες πόλεις. Επιθυµεί να παίζει έξω. 


Όµως οι χώροι που µπορεί το παιδί να ικανοποιήσει την ανάγκη του αυτή είναι λιγοστοί. Στις µέρες µας, είτε λόγω έλλειψης χρόνου των παιδιών και των γονιών τους είτε λόγω έλλειψης ελεύθερων χώρων, πολλά παιδιά παίζουν µόνα τους στα διαµερίσµατα µε µοναδικό συµπαίκτη το παιχνίδι αντικείμενο. 

Ας δώσουµε, λοιπόν, στα παιδιά τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν αυτή την έµφυτη ανάγκη τους, που εκτός από την ευχαρίστηση, τους προσφέρει κι άλλα πολλά σηµαντικά οφέλη για την ψυχοσωµατική τους ανάπτυξη. 

Η καλύτερη επιβράβευση είναι να δούµε τα παιδιά, να παίζουν στις γειτονιές τους ή όπου αλλού µπορούν, τα παιχνίδια που έπαιζαν και οι γονείς τους, οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους. Να τα κάνουν και δικά τους παιχνίδια.

Αυτή την ευκαιρία θα τη δώσει στα παιδιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λαογραφικού Μουσείου του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 1 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2013 στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου .

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν ομαδικά παιχνίδια όπως τζαμί, μπίλιες, αγαλματάκια, καλημέρα βασιλιά, πεντόβολο, τρίλιζα, κουτσό, τσέρκι, διελκυστίνδα, ένα-δύο-τρία κόκκινο φως κ.α.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην κ. Ευδοκία Κομπινόγλου, στο τηλέφωνο 23410-22343 τις εργάσιμες ώρες και μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.