Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

"Ρήμαξαν" ΑΤΜ στις Σέρρες και στην Αττική

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής Α.Τ.Μ. από τράπεζες που έλαβαν χώρα τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο του 2010 στην Ηράκλεια Σερρών. 
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δεκατεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 24 έως 41 ετών για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφία, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των απόπειρων κλοπών ύστερα από συστηματική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.

Η δράση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακόπηκε τον Δεκέμβριο ύστερα πολύμηνη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα την εξάρθρωση της οργάνωσης και την εξιχνίαση πλήθους περιπτώσεων κλοπών και απόπειρων κλοπών Α.Τ.Μ. από Τράπεζες και άλλων περιπτώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι προαναφερόμενοι δράστες τουλάχιστον από τις αρχές του Απριλίου του 2010 είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία και δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας με συγκεκριμένη μέθοδο αποσκοπώντας στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών οχημάτων και Α.Τ.Μ. Τραπεζών. 

Ειδικότερα, αφού αφαιρούσαν αρχικά φορτηγό αυτοκίνητο από κοντινή περιοχή με το Α.Τ.Μ., στη συνέχεια με την χρήση αυτού και συρματόσχοινου προσπαθούσαν να αποκολλήσουν και να ρυμουλκήσουν το Α.Τ.Μ., ενώ για την προσέγγιση και διαφυγή από το χώρο της κλοπής, χρησιμοποιούσαν όχημα μεγάλου κυβισμού, στο οποίο τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο.

Επιπλέον, εκτός από τις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, δράση της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει με την ίδια μεθοδολογία και τις εξής περιπτώσεις:

· απόπειρα αφαίρεσης Α.Τ.Μ. τις βραδινές ώρες της 12.04.2010 από τραπεζικό υποκατάστημα στην Ηράκλεια και

· απόπειρα αφαίρεσης Α.Τ.Μ. τις πρώτες πρωινές ώρες της 09.12.2010 από τραπεζικό υποκατάστημα στην Ηράκλεια.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες δεν ολοκλήρωσαν τις πράξεις τους λόγω έγκαιρης επέμβασης των αστυνομικών, πλην όμως διέφυγαν εκμεταλλευόμενοι σκότος και το μεγάλου κυβισμού όχημα διαφυγής τους. Επιπλέον, για τη διαφυγή τους στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποίησαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει την 02.12.2010 από την Πετρούπολη Αττικής και στο οποίο τοποθέτησαν κρατικές πινακίδες έτερου οχήματος τις οποίες είχαν αφαιρέσει την 03.12.2010 από τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερόμενων, που έχουν καταδικαστεί πρωτοβάθμια σε ποινές κάθειρξης, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.