Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Το θράσος, του θράσους, ω! θράσος απύθμενο

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Τρέιλερ για τις ειδήσεις του MEGA-λου καναλιού, στις 28 Ιούνη.
«Νεαρός, γεννημένος στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς, που πουλούσαν cd για να τον ζήσουν, πήρε μεταγραφή στο ΜΒΑ» έναντι μεγάλου ποσού.


Όχι ο Νίκος Γκάλης (καθόλου τυχαία δε βάζω αυτό το όνομα) ελληνόπουλο από φτωχή οικογένεια, ή ένα μεγάλο ταλέντο του μπάσκετ, ούτε έστω, παιδί οικονομικών μεταναστών που μεγάλωσε με στερήσεις …  αλλά το παιδί Νιγηριανών που πουλούσαν cd. Γιατί εδώ είναι το πιασάρικο θέμα, ο κράχτης που θα πείσει το πόπολο να δει τις ειδήσεις τους.

Προσωπικά, εύχομαι ο νεαρός Έλληνας (Αλί, Χασάν, Γιώργος, όπως κι αν λέγεται) να προκόψει και να πετύχει τους στόχους του στην Αμερική, ελπίζω να έχει καλές θύμισες από την γενέτειρα του, να βαδίζει στη ζωή του με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία και να γίνει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Και θυμάμαι, το Ρουμάνο κατά τους ¨κατ ευφημισμόν δημοσιογράφους¨ κακοποιό, τέκνο Ελληνίδας και γεννημένο και μεγαλωμένο εδώ, τους Ρωσοπόντιους που όταν πάρουν κάποια διάκριση ή τον ΠΑΟΚ……..  γίνονται αυτομάτως Ελληναράδες, τους Αλβανούς (ομογενείς ή μη) που γίνονται αποδεκτοί ως Έλληνες, μόνο φέρνοντας στη χώρα μετάλλια και βραβεία, το μικρό Αλβανόπουλο που κόντεψε να προκαλέσει εμφύλιο στη επαρχιώτισσα Θεσσαλονίκη γιατί, άκου θράσος, ήθελε να κρατήσει τη σημαία μας όπως δικαιούνταν μια και αρίστευσε στο σχολείο του και τώρα μαθαίνω ότι διαπρέπει στην αλλοδαπή, τους Βούλγαρους ή Τουρκόσπορους Βορειοελλαδίτες που πρέπει ν' αποδείξουν την ελληνικότητα τους, μιας και δε γεννήθηκαν κάτω απ το κανάλι.


Τόσες τεχνητές διαχωριστικές γραμμές που βολεύουν τις εξουσίες και χρησιμοποιούνται από τις ορντινάτσες τους χρόνια τώρα, για να μας έχουν μαντρωμένους σε κλουβάκια και να κάνουν μια χαρά τη δουλίτσα τους. 

Καημένε λαουτζίκο! Πόσες φορές ακόμη θα δεχτείς να υποτιμάται η νοημοσύνη σου, για να μπορεί η μπουρζουαζία με τους κληρονόμους της, να υπάρχει εξ αιτίας της ανοησίας σου;

Κι όπως σωστά γράφει ο Ευριπίδης, ο συνάδελφος όχι ο άλλος, «Δουλεύω για να ζω, ζω για να δουλεύω, ή μήπως με δουλεύουν και δουλεύω για να τρώνε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου