Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Συμμετοχή της Επιμορφωτικής Κιλκίς σε διακρατική συνάντηση στην Ουγγαρία

Η Επιμορφωτική Κιλκίς σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς από την Αγγλία, τη Φιλανδία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Κύπρο υλοποιεί ένα project στο πλαίσιο του προγράμματος «GRUNDTVIG - Εκπαιδευτικές Συμπράξεις» με τίτλο «οι Κοινότητες των Πολιτών σαν χώροι Προσφοράς της Μάθησης». 
Για το σκοπό αυτό συμμετείχε στην 3η διακρατική συνάντηση που υλοποιήθηκε στην Ουγγαρία το διήμερο 22 και 23 Μαΐου 2013.

Την Επιμορφωτική Κιλκίς εκπροσώπησαν ο κος Περικλής Κοσμίδης και η κα Αναστασία Τραϊανού.

Τους εκπροσώπους των εταίρων από τις 8 χώρες φιλοξένησε το «Civil College Foundation» από την Ουγγαρία.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και πιο συγκεκριμένα η αναζήτηση μεθόδων για ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων ώστε να παρέχουν ευκαιρίες μη τυπικής και άτυπης μάθησης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής συνάντησης έμφαση δόθηκε στις μειονεκτούσες ομάδες και ειδικότερα στους Roma. 

Οι εκπρόσωποι των εταίρων πραγματοποίησαν επισκέψεις μελέτης σε οργανισμούς και τοπικούς φορείς σε υποβαθμισμένα διοικητικά διαμερίσματα όπου διαμένουν κυρίως μειονεκτούσες ομάδες και όπου εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα για την βελτίωση του βιοτικού και εκπαιδευτικού επιπέδου των κατοίκων. 

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μελέτης οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις μεθόδους άτυπης μάθησης που χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση ανάλογα με την ομάδα στόχο, να θέσουν καίρια ερωτήματα που αφορούν τους τρόπους προσέλκυσης των μειονεκτουσών ομάδων στις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, αλλά και να συζητήσουν τους πιθανούς τρόπους προσαρμογής της μάθησης (τυπικής και μη τυπικής) στις κοινότητες έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων. 

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που αισθάνονται κοινωνικά περιθωριοποιημένοι και να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής τους. Μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εταίροι γνώρισαν την ουγγρική φιλοξενία και γεύτηκαν τοπικά παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα.

Στην συνάντηση οι εταίροι μελέτησαν τις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των στερεοτύπων και την ένταξη των μειονεκτουσών ομάδων στην κοινωνία και σχεδίασαν τις επόμενες ενέργειες με βάση το πρόγραμμα. Η επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση πρόκειται να γίνει στις αρχές του Οκτώβρη στη Φιλανδία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.