Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Να ακυρωθεί και να μην βαθμολογηθεί το θέμα Δ3 του μαθήματος των Μαθηματικών ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με την οποία ζητάει να πληροφορηθεί αν το υπουργείο προτίθεται να ακυρώσει το θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έτσι ώστε να μην προσμετρηθεί στη συνολική βαθμολογία των μαθητών, λόγω του ότι έμπειροι μαθηματικοί συνηγορούν ότι το ερώτημα και τα δεδομένα που δόθηκαν ήταν λανθασμένα, κατέθεσε, σήμερα, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Ακολουθεί η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

ΘΕΜΑ: Ακύρωση του θέματος Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας»

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα με το θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Δ’ Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων. Όπως δηλώνουν έμπειροι μαθηματικοί, η υπόθεση του ερωτήματος είναι λανθασμένη και τα δεδομένα που δόθηκαν δεν ισχύουν, επομένως η ορθή λύση του προβλήματος είναι αδύνατη. Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα και να δώσει οδηγίες στους βαθμολογητές ώστε να ακυρωθεί και να μην βαθμολογηθεί το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και να ζητήσει εξηγήσεις από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων που το επέλεξε. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Παιδείας

Προτίθεται το Υπουργείο να ακυρώσει το συγκριμένο θέμα ώστε να μην προσμετρηθεί στη συνολική βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.