Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Απονομή Βραβείων και Επαίνων του 18ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ‘’Κούρος Ευρωπού’’

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα γίνει η απονομή των Βραβείων και Επαίνων στους ποιητές που διακρίθηκαν στο 18ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ‘’Κούρος Ευρωπού’’, που προκήρυξε η ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς. 
Θα προηγηθεί το αφιέρωμα ‘’Στον άνθρωπο ιερός ας είναι ο άνθρωπος’’ στον Κωστή Παλαμά, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας, του Κιλκίς. 
Είναι γνωστό ότι ο Κωστής Παλαμάς έγραψε και απέδωσε το μακροσκελές ποίημα ‘’Η Πατρίδα στους νεκρούς της’’ στα αποκαλυπτήρια του Ηρώου της Μάχης του Κιλκίς, στις 23 Ιουλίου 1929, παρουσία του τότε Πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου και πλήθους κόσμου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Κιλκίς και την ΤΕΧΝΗ Κιλκίς και είναι ενταγμένη στον εορτασμό των 100 χρόνων από τη νικηφόρα Μάχη του Κιλκίς.

Το αφιέρωμα επιμελείται ο γνωστός σκηνοθέτης Παύλος Δανελάτος. Την αναφορά στον Κωστή Παλαμά και το έργο του θα κάνει η Ελένη Μερκενίδου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Λογοτέχνις και Φιλόλογος. Μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ θα αποδώσουν ποιήματα του Κωστή Παλαμά.

Και η φετινή διοργάνωση του 18ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ‘’Κούρος Ευρωπού’’ τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ. και τον στηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, οι Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας και το Επιμελητήριο Κιλκίς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.