Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Συνάντηση Τονικίδη με επαγγελματίες του Ευρωπού

Συνάντηση με επαγγελματίες του Ευρωπού είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Παύλος Τονικίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του χωριού με πρωτοβουλία του τοπικού Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου. Ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Βαπορίδης και ο Σωτήριος Τσέτος μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου. Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί στον Ευρωπό σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση των εμποροεπαγγελματιών στον Ο.Α.Ε.Ε (πρώην Τ.Ε.Β.Ε).

Ο Ευρωπός με την προηγούμενη απογραφή είχε πάνω από 2.000 κατοίκους, οπότε η ασφάλιση βάσει νόμου ήταν υποχρεωτική. Η απογραφή του 2011 όμως, έδειξε πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων και με βάση αυτό το επιχείρημα οι εμποροεπαγγελματίες της περιοχής ζητούν να έχουν την ευχέρεια να επιλέγουν οι ίδιοι Ασφαλιστικό Φορέα χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίζονται στον Ο.Α.Ε.Ε.

Ο κ. Τονικίδης πληροφόρησε τους παρισταμένους ότι το θέμα αφορά και άλλες περιοχές της χώρας και ήδη τα Επιμελητήρια συντονίζονται ώστε να υπάρχει ειδική νομοθετική ρύθμιση. Κατά τη συζήτηση έγινε σαφές ότι αυτό που σίγουρα θα πρέπει να επιδιωχθεί είναι, η επιλογή Ασφαλιστικού Φορέα κατα επάγγελμα και όχι με γενική ρύθμιση. 

Υπάρχουν δηλαδή επαγγέλματα όπου η έδρα τους θεωρείται μεν ο οικισμός με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων αλλά η δραστηριότητα και η εμβέλεια τους να ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του οικισμού. Σε αντίθεση με άλλα επαγγέλματα όπου το «προϊόν» περιορίζεται στα όρια του οικισμού.

Στη συζήτηση κατατέθηκαν απόψεις από πολλούς εμποροεπαγγελματίες για την τόνωση της αγοράς και την διασφάλιση του υγιούς επιχειρείν για το παρόν και το μέλλον.

Στο τέλος συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο αμέσως πρόσεχες διάστημα. Με πρόσκληση των Εμποροεπαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.