Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σαμαράς: Κλείστε μου ραντεβού με τη Μέρκελ! – Χωρίς τη Γερμανία δε θα αντέξουμε για πολύ!

- Άνγκελα βάλε πλάτη το μήνυμα που στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς στο Βερολίνο
- Η Αθήνα ελπίζει στη μεσολάβηση του Βερολίνου για να χαλαρώσει η... τρόικα
- Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συνεργάτες του να κλειστεί ραντεβού με την καγκελάριο της Γερμανίας τον Μάιο
- «Μόνο η Μέρκελ μπορεί να μας βοηθήσει» φέρεται να είπε σε συνεργάτες του
- Μυστικές διαβουλεύσεις με τη Γερμανία επιβεβαιώνει κυβερνητική πηγή
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα περνούν ξανά από... 40 κύματα και οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται ξανά αδιάλλακτοι, ο πρωθυπουργός φέρεται να ψάχνει εναγωνίως στήριξη στο Βερολίνο.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, εστάλη εμπιστευτικό μήνυμα από την Αθήνα στο Βερολίνο. Και εν ολίγοις έλεγε: «Άνγκελα, βάλε πλάτη!».

Η Αθήνα περιμένει έμπρακτη στήριξη από το Βερολίνο και τη Γερμανίδα καγκελάριο για να χαλαρώσει η πίεση της τρόικας. «Χωρίς τη στήριξη της Γερμανίας, δε θα αντέξουμε για πολύ», είπε στο Βήμα ανώτατη κυβερνητική πηγή.
Επιβεβαίωσε μάλιστα την ύπαρξη μυστικών διαβουλεύσεων με την καγκελαρία.

Όταν από τις πρώτες κιόλας μέρες των τροϊκανών στην Αθήνα έγινε σαφές πως οι καθυστερήσεις δε θα πάρουν... συγχωροχάρτι, ο πρωθυπουργός, γράφει Το Βήμα, απεφάνθη πως: «μόνο η Μέρκελ μπορεί να μας βοηθήσει». Και έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να ξεκινήσουν επαφές για να «κλειστεί» ραντεβού των δυο ηγετών, το αργότερο έως τον Ιούνιο στο Βερολίνο.

Φαίνεται πως κάτι κινείται αφού λίγο μετά το Πάσχα αναμένεται στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, τον οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος συχνά χρησιμοποιεί ως προπομπό δικών της πρωτοβουλιών.

Δεν αποκλείεται, ο Γερμανός πολιτικός να είναι ο... κομιστής της πρόσκλησης Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά να μεταβεί στο Βερολίνο και μάλιστα το συντομότερο.

Άλλωστε, η Άνγκελα Μέρκελ έχει στραμμένο το βλέμμα της και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία και θέλει να προσεγγίσει το ελληνικό στοιχείο, που είναι ως γνωστόν αρκετά μεγάλο.
Από την άλλη, η Αθήνα επιθυμία μια καλή δήλωση από την Άνγκελα Μέρκελ για να φτάσει στα αυτιά των... τροϊκανών. Ό,τι δηλαδή ΔΕΝ έγινε κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα τον περασμένη Οκτώβριο.

«Πρέπει η ίδια η Μέρκελ να μιλήσει για την Ελλάδα. Γιατί ο Σόιμπλε μας κάνει ζημιά ακόμη και όταν λέει καλά λόγια για εμάς», λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Και γιατί θέλει τόσο πολύ μια συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ η Αθήνα; Αφενός για να καταλάβει «που το πάει η Ευρώπη», τι θα γίνει με το μέλλον των τραπεζών αλλά και των καταθέσεων, ειδικά μετά το «κούρεμα» στην Κύπρο.

Εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως αυτά θα είναι τα ζητήματα «κλειδιά» σε περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Γιατί μπορεί στόχος να είναι η εξάντληση της 4ετίας αλλά όπως λένε βουλευτές της ΝΔ «αν τεθεί ζήτημα νέων μέτρων, θα πάμε αμέσως σε εκλογές. Και οι εκλογές δεν κερδίζονται για τη ΝΔ χωρίς το... χρίσμα της Μέρκελ».

2 σχόλια:

  1. Μόνο ένας ανοργασμικός άντρας θα ήθελε ραντεβού με την μέρκελ,ο πρωθυπουργός μας είδατε;τροχάδην...μην πιάσουν όμως κανένα παιδί.αλοίμονό μας, την .αμήσαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάου λάου θα πινουμε και νερό στο όνομα τις....παλιο@@@ΚΑΡΓΙΟΛΑ''αυτή μέχρι και τις καρέκλες θα σας κάνει να αφήσετε''γατάκια ελληνες πολιτική.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.