Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Νέες τάσεις στο Γερμανικό Κινηματογράφο από την "Ανοικτή Οθόνη" Κιλκίς

Γνωριμία με τον σκηνοθέτη Christian PetzoldΠΡΟΣΟΧΗ: ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ 2 ΤΑΙΝΙΕΣ, Η ΠΡΩΤΗ (YELLA) ΣΤΙΣ 19.00 ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ (JERICHOW) ΣΤΙΣ 20.30
Προβολή: Αίθουσα Επιμελητηρίου Κιλκίς
Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 – Ώρες: 7.00μμ και 8.30 μμ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


YELLA-Υπόθεση της ταινίας: Μια νέα γυναίκα χωρίζει από το σύντροφό της, αποφασίζει να αφήσει την πόλη όπου ζούσε και βρίσκει δουλειά στο Ανόβερο. Πακετάρει τα πράγματά της και ετοιμάζεται να φύγει όταν τη σταματά έξω από την πόρτα του πατρικού της ο πρώην σύζυγός της που προσφέρεται να τη συνοδεύσει ως το σιδηροδρομικό σταθμό. Εκείνη δέχεται. Στο αμάξι εκείνος γίνεται πάρα πολύ πιεστικός, πότε την παρακαλά να γυρίσει μαζί του, πότε την απειλεί, πότε ασκεί βία πάνω της μέχρι που στρίβει απότομα το τιμόνι…
Περιπέτεια αγωνίας με φόντο την επαναστατική οργάνωση RAF. Κατάλληλη από 12 ετών

Σκηνοθεσία: Christian Petzold, Γερμανία, 2007 (89‘). Παίζουν: Nina Hoss, Devid Striesow, Hinnerk Schönemann, Burghart Klaußner
Επιμέλεια υποτιτλισμού: Dietrich Christian, Καρανικόλας Μιχάλης - Απρίλιος 2012
Αναθεώρηση: Φωτιάδου Δέσποινα
Γενική επιμέλεια: Καρανικόλας Μιχάλης



JERICHOW-Υπόθεση της ταινίας: Ο Τόμας γυρίζει από το Αφγανιστάν στην πόλη του, στη βορειοανατολική Γερμανία για να κληρονομήσει το σπίτι από τους γονείς του. Καταφέρνει να τα βγάλει πέρα με χρήματα που είχε δανείσει κάποτε στο Λέον. Βρίσκει μια κακοπληρωμένη δουλειά και μπορεί πλέον να αγοράζει τα προς το ζειν με τα λίγα χρήματα της κοινωνικής βοήθειας.

Κοινωνική ταινία που αναδεικνύει τη ζωή στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Κατάλληλη από 12ετών
Σκηνοθεσία: Christian Petzold, Γερμανία, 2008 (93‘). Παίζουν: Benno Fürmann, Nina Hoss
Επιμέλεια υποτιτλισμού: Καρλή Ελίνα, Κούτη Κατερίνα - Ιούλιος 2012
Αναθεώρηση: Φωτιάδου Δέσποινα
Γενική επιμέλεια: Dietrich Christian

Ο Christian Petzold είναι ένας από τους βασικότερους εκπροσώπους του νεότερου Γερμανικού κινηματογραφικού ρεύματος, Die Berliner Schule (H Σχολή του Βερολίνου). Με μία καριέρα που διαρκεί 20 χρόνια ο ίδιος πλέον είναι ένας από τους πλέον προβεβλημένους Γερμανούς σκηνοθέτες και οι ταινίες του συνήθως κάνουν πρεμιέρα στην διάρκεια της Berlinale. Το 2005 γυρίζει το “Gespenster” (Ghosts / Φαντάσματα) που είναι το δεύτερο φιλμ μιας αποσπασματικής Τριλογίας που είχε ξεκινήσει το 2000 με το “Die Inner Sicherheit” (The State I am In / Μια Ασυνήθιστη Κατάσταση) και έκλεισε το 2007 με την “Yella”. Ακολούθως γύριες το “Jerichow” φιλμ που του άνοιξε το δρόμο προς διεθνή καριέρα και το 2012 έδωσε το καλύτερο γερμανικό φιλμ της χρονιάς, το εξαιρετικό “Barbara”.

Κατά τη διάρκεια της προβολής θα λειτουργεί χώρος με χαριστικά αντικείμενα: φέρτε ό,τι δε χρειάζεστε και πάρτε αυτό που θέλετε χωρίς κανένα κόστος…!

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΕ


(για κάθε άλλη πληροφορία στον υπεύθυνο της Ανοικτής Οθόνης Γιάννη Τσιτσίμη στα 6977224923 και tsitsimis@gmail.com)

Επόμενη ταινία στα πλαίσια του ίδιου αφιερώματος:

17 Απρίλη: Εμείς είμαστε η νύχτα (σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ, 2011)

Ακολουθούν:

-Η "άλλη" Ισπανία (σύγχρονο ισπανικό σινεμά)

24/4: γυναίκες μόνες

15/5 χαοτική Άννα

-Ισπανικός εμφύλιος (21/4) με τις ταινίες Las 13 rosas και μαύρο ψωμί καθώς και την εμφάνιση μουσικού σχήματος από το τμήμα κιθάρας ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς με την ευθύνη του δασκάλου κιθάρας Γκιγιόμ Σαρποτιέ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

Όλες οι προβολές ισπανικών και ισπανόφωνων ταινιών πραγματοποιούνται με τη στήριξη της πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες

Κι ακόμη…!!!

-4ο ΑΝΤΙ-ναζιστικό, ΑΝΤΙ-ρατσιστικό αφιέρωμα: 10, 11 και 12 Μάη

-Αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο 22-26 Μάη με ταινίες από Ισπανία, Αργεντινή, Ισημερινό και Κούβα!

-Αφιέρωμα στο σύγχρονο βαλκανικό κινηματογράφο

σε συνεργασία με τον ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς: 2-7 Ιουλίου θερινός κινηματογράφος λόφου Κιλκίς «Δημήτρης Ζωηρός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.