Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τσάκωσαν τρία άτομα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν χθες (23.04.2013) το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, τρεις ημεδαποί δύο άνδρες 27 και 28 ετών και μία γυναίκα 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στην Παραλία Κατερίνης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους να επιβαίνουν σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα αποπειράθηκαν να προβούν σε συναλλαγή με 35χρονο ημεδαπό που διατηρεί περίπτερο στην Περίσταση Πιερίας, παραδίδοντάς του ένα χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας (100) Ευρώ αμφίβολης γνησιότητας, πλην όμως έγινε αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή με το προαναφερόμενο όχημα.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβησαν επιπλέον σε δύο συναλλαγές και τρείς απόπειρες συναλλαγής με αμφίβολης γνησιότητας χαρτονομίσματα σε καταστήματα και περίπτερα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Πιερίας κατά το τελευταίο τριήμερο και ειδικότερα:

· την 21.04.2013 το βράδυ, αποπειράθηκαν να προβούν σε συναλλαγή με 37χρονο ημεδαπό που διατηρεί περίπτερο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης παραδίδοντάς του ένα χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας (100) Ευρώ αμφίβολης γνησιότητας,

· την 22.04.2013 το μεσημέρι, αποπειράθηκαν να προβούν σε συναλλαγή με 32χρονο ημεδαπό που διατηρεί περίπτερο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης παραδίδοντάς του ένα χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας (100) Ευρώ αμφίβολης γνησιότητας,

· Την 23.04.2013 το απόγευμα, αποπειράθηκαν να προβούν σε συναλλαγή με 36χρονο ημεδαπό που διατηρεί περίπτερο στο Αιγίνιο Πιερίας παραδίδοντάς του ένα χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας (100) Ευρώ αμφίβολης γνησιότητας.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις έγινε αντιληπτό το αμφίβολης γνησιότητας χαρτονόμισμα και οι συλληφθέντες τράπηκαν σε φυγή με το προαναφερόμενο όχημα.

· την 23.04.2013 το απόγευμα προέβησαν σε συναλλαγή με 24χρονη ημεδαπή που διατηρεί περίπτερο στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης και της παρέδωσαν ένα χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας (100) Ευρώ αμφίβολης γνησιότητας.

· Την 23.04.2013 το απόγευμα προέβησαν σε συναλλαγή με 55χρονη ημεδαπή που διατηρεί ανθοπωλείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και της παρέδωσαν ένα χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας (100) Ευρώ αμφίβολης γνησιότητας.

Σε έλεγχο του προαναφερόμενου οχήματος, σε έρευνα της οικίας των συλληφθέντων, καθώς και στην κατοχή της 31χρονης βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· (15) χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας (100) Ευρώ αμφίβολης γνησιότητας,

· το χρηματικό ποσό των (232) Ευρώ, μέρος του οποίου αποδόθηκε στις νόμιμες κατόχους του,

· ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα,

· (12) φυσίγγια των 6,35 mm,

· μία κούτα τσιγάρων και μία γλάστρα τα οποία αποδόθηκαν στις νόμιμες κατόχους τους.

Συνολικά κατασχέθηκαν (17) χαρτονομίσματα, ονομαστικής αξίας των (100) Ευρώ το καθένα, καθώς και το προαναφερόμενο όχημα.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.