Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας από την χορωδία της Ευκαρπίας Κιλκίς

Στο πνεύμα των ημερών, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, τα μέλη της ενοριακής χορωδίας της Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας, έψαλλαν βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στον ομώνυμο Ιερό Ναό. 
«Διανύσαμε το ταξίδι της αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και με τη χάρη του Θεού σε μία εβδομάδα μπαίνουμε στο λιμάνι της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι λέγεται Μεγάλη λόγω των μεγάλων γεγονότων που συμβαίνουν σε αυτήν. Καταλύθηκε η μακροχρόνια τυραννική εξουσία του διαβόλου, ο θάνατος κατέπαυσε, ο ισχυρός δέθηκε, τα όπλα του αρπάχθηκαν, η αμαρτία νικήθηκε, η κατάρα καταλύθηκε, ο παράδεισος άνοιξε» τόνισε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Ξενιτίδης και συνέχισε: «Η Αγία μας Εκκλησία την έχει στολίσει όπως της αρμόζει κυρίως με τις υπέροχες υμνωδίες που κάθε χρόνο μας βοηθάνε να βιώσουμε τα γεγονότα δημιουργώντας την κατάλληλη κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Λίγο λοιπόν πριν προσαράξουμε και εμείς στο λιμάνι της Μεγάλης Εβδομάδος θα προσπαθήσουμε σήμερα να προγευθούμε και να ταξιδέψουμε εν συντομία και όσο αυτό είναι εφικτό σε αυτά τα μεγάλα γεγονότα, ξεκινώντας με δύο ύμνους από τα παιδιά του κατηχητικού της ενορίας μας και αμέσως μετά με την χορωδία της ενορίας μας η οποία όπως έχουμε πει και σε προηγούμενες εκδηλώσεις απαρτίζεται από κυρίες οι οποίες δεν έχουν σπουδάσει την μουσική και όμως η αγάπη και ο πόθος τους να υμνούν τον έναν και αληθινό Θεό της οδήγησε στο να πετύχουνε το αποτέλεσμα που θα απολαύσετε».

Απεύθυνε επίσης τις ευχαριστίες του προς όλους τους τοπικούς άρχοντες και σε όλους τους παριστάμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την συναυλία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.