Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Για τα μεταλλεία στη Βόρεια Ελλάδα η Αλέκα Παπαρήγα είπε...

«Βεβαίως είμαστε ριζικά αντίθετοι στο να παραδοθεί ο χρυσός – το απόθεμα της χώρας – στην εταιρεία ΕΛ NΤΟΡΑΝΤΟ, που επιπλέον ο στόχος που έχει είναι να κερδίσει γρήγορα και την ίδια ώρα θα προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο Νομό Έβρου όπως και στη Χαλκιδική. Καταστροφή που θα είναι και οικονομική και περιβαλλοντική διότι δίνοντας προτεραιότητα σε μια τέτοια επένδυση και μάλιστα με όρους κερδοφορίας, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να παρθούν περιβαλλοντικά μέτρα, ταυτόχρονα προσδιορίζει τη φυσιογνωμία μιας περιοχής που έχει αναπτυξιακές δυνατότητες. Π.χ. στην ηλιακή παραγωγή, στην αλιεία, στον τουρισμό, δυνατότητες δηλαδή ανάπτυξης που μπορούν να δώσουν άμεσο όφελος στο λαό. Θα δημιουργήσει προβλήματα μιας μακρόχρονης καταστροφής του περιβάλλοντος που θα παρεμποδίσει την ολόπλευρη ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων της.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει να δώσει τον πλούτο της χώρας που ανήκει σε όλο το λαό, βρίσκεται στον Έβρο, αλλά ανήκει σε όλο το λαό, γιατί αυτό που επιλέγει είναι να υπηρετήσει την κερδοφορία είτε αφορά Έλληνες είτε ξένους επενδυτές. Θεωρούμε ότι σ’ αυτό το ζήτημα πρέπει να υπάρχει συμπαράταξη όλου του λαού έως την Κρήτη, γιατί ο χρυσός δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα. Και να σκεφτούμε ότι όταν τέτοιες επενδύσεις περνάνε, αυτά τα πράγματα θα αναπαράγονται και θα οξύνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.