Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σαμαράς: «Θα μας βλέπετε συχνά εδώ»

Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Ανάπτυξης:
"Θα μας βλέπετε συχνά εδώ. Θέλω, κυρίες και κύριοι, να σας πω ότι η παρουσία μου εδώ σήμερα στην ανακοίνωση των δράσεων του 2013 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών υποδηλώνει την πρωταρχική σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Το 2012, με σκληρή προσπάθεια, και χάρη στις πολύ μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού, εξασφαλίσαμε την παραμονή μας στην Ευρωζώνη, αλλά και αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας μας.

Το βελτιωμένο αυτό κλίμα το βιώνουμε σε όλες τις διεθνείς μας επαφές. Το αναγνωρίζουν οι εταίροι μας, όπως πλέον οι πάντες αναγνωρίζουν την ξεκάθαρη ανάγκη να καταπολεμήσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση, την πολύ μεγάλη ανεργία, ιδιαίτερα την ανεργία που χτυπάει τα νέα παιδιά.

Το στοίχημα, λοιπόν, τώρα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα, να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει και να προσελκύσουμε πάνω απ’ όλα επενδύσεις. Στόχος απαραίτητος, αλλά και δύσκολος σ’ ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα στοχοδιαγράμματα. Θα προσελκύσουμε επενδύσεις , όχι με ευχές, όχι με δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα ουσιαστικά βήματα.

Όμως, οι επενδύσεις προαπαιτούν ρευστότητα. Και η ρευστότητα θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος και από την επιστροφή καταθέσεων που έχει ήδη ξεκινήσει. Υποστηρικτικά από πρωτοβουλίες που ήδη υλοποιούνται, όπως το ΕΤΕΑΝ, και η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Οι επενδύσεις προαπαιτούν διαρθρωτικές αλλαγές. Έγιναν, όπως είπα, ήδη πολλές. Προχωράμε ακόμα περισσότερο, με στόχο να γίνει η ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Τέλος, το κράτος θα συμβάλει στην ανάπτυξη και με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, των μεγάλων έργων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας."

Μετά την παρουσίαση των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013 από τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε:

"Να πω το εξής, συγχαίροντας παράλληλα την ηγεσία του υπουργείου γι’ αυτή την πολύ σωστή, σαφή και λεπτομερή ανάλυση που έκανε, θέλω να καταλάβετε ένα πράγμα. Αυτό ήταν ένα στοχοχρονοδιάγραμμα ή χρόνοστοχοδιάγραμμα. Βάζουμε και το στόχο και το χρόνο που θα γίνει. Αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να ορίζει τους στόχους της και να τους ορίζει χρονικά.

Επιτρέπει στην κυβέρνηση να εξηγεί γιατί πέφτει έξω καμιά φορά και καθυστερεί. Και σε σας τους δημοσιογράφους να κάνετε τον έλεγχο τον αυστηρό. «Μας είχατε πει τέλος Φεβρουαρίου, είμαστε μέσα Μαρτίου και δεν έχει προχωρήσει». Και ταυτόχρονα, βεβαίως, επιτρέπει και στον πρωθυπουργό να μπορεί ανάλογα να ελέγχει για την κάθε εξέλιξη.

Επομένως, μπαίνουμε σε ένα σύγχρονο σύστημα, όπου δεν είναι πια «λόγια στον αέρα», είναι συγκεκριμένες προσδοκίες που πρέπει να καλυφθούν για τα συγκεκριμένα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, προκειμένου να έχουμε ανάπτυξη στον τόπο και προκειμένου να εδραιωθεί και μια νέα νοοτροπία, η νοοτροπία της συνέπειας. Και η νοοτροπία της συνέχειας, ασχέτως του ποιος είναι πάνω, ποιος είναι υπουργός. Αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν.

Επομένως, φεύγουμε, αν θέλετε, από δεσμεύσεις ή αγκυλώσεις ιδεολογικού τύπου ή πολιτικού χρώματος και μπαίνουμε στα θέματα τα οποία είναι τα σωστά να γίνουν, εκείνα που πρέπει να γίνουν για το καλό του τόπου και επαναλαμβάνω κυρίως για νέες θέσεις εργασίας, που επαναλαμβάνω είναι το μεγάλο ζητούμενο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.