Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Καθορίστηκαν οι όροι για βιομηχανίες και βιοτεχνίες παρασκευής γεωργικών φαρμάκων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε την απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των διαδικασιών εγγραφής στο Μητρώο Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών παρασκευής γεωργικών φαρμάκων. 
Η απόφαση αυτή ορίζει τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής ως Συντονιστική Εθνική Αρχή και αφορά σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της επιχείρησης (παρασκευή, τυποποίηση, συσκευασία και αποθήκευση των γεωργικών φαρμάκων). Επιπλέον ορίζονται τόσο οι όροι εγγραφής των επιχειρήσεων στο Μητρώο Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών παρασκευής γεωργικών φαρμάκων όσο και οι υποχρεώσεις αυτών. Ειδικότερα, πέραν της τήρησης των νόμων και της προστασίας του περιβάλλοντος επιβάλλεται για πρώτη φορά η υποχρέωση καταγραφής των εισροών και εκροών, ώστε οι ελεγκτικές αρχές να έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα στοιχεία για την καλύτερη επιτήρηση των γεωργικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην ελληνική γη. Με την απόφαση αυτή, η διαδικασία εγγραφής των επιχειρήσεων στο Μητρώο Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών παρασκευής γεωργικών φαρμάκων κωδικοποιείται.

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με συνέπεια και υπευθυνότητα συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξάλειψη φαινομένων παράνομης εμπορίας, διακίνησης και χρήσης ακατάλληλων φυτοφαρμάκων. Η απόφαση για το Μητρώο Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών παρασκευής γεωργικών φαρμάκων αποτελεί ακόμη ένα βήμα για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ασφάλειας της δημόσιας υγείας και την προστασία της ποιοτικής αγροτικής παραγωγής και του περιβάλλοντος. Παρόλο που ήδη έχουμε επιβάλει υψηλά πρόστιμα σε περιπτώσεις εμπορίας και χρήσης παράνομων φυτοφαρμάκων οφείλουμε και να προλαμβάνουμε καταστάσεις και φαινόμενα που πλήττουν την αγροτική μας παραγωγή. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η απόφαση για το Μητρώο Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών παρασκευής φυτοφαρμάκων, καθώς κωδικοποιείται η εγγραφή των επιχειρήσεων και ελέγχονται οι εισροές και εκροές αυτών. Πρόσφατα μάλιστα κάλεσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους στη Δημόσια Διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την επίτευξη της ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων. Θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι η διασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, η προστασία της υγείας των παραγωγών και των καταναλωτών καθώς και του περιβάλλοντος δεν επιδέχονται εκπτώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.