Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

«Δήμαρχος κατώτερος των περιστάσεων»

Του Χρήστου Δραγανίδη 
"Η ειρωνεία, η υπεροψία, οι προσωπικές προσβολές και η συστηματική υποβάθμιση της μειοψηφίας από τον δήμαρχο Λαπόρδα, είναι πλέον ρουτίνα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας.   
Τελευταία επίδοσή του ήταν στην τελευταία εορταστική συνεδρίαση του 2012, όπου η πρώην ιδιαιτέρα του γραμματέα πήρε τον λόγιο και ζήτησε να πληρωθεί για το διάστημα των είκοσι μηνών που εργαζόταν στο γραφείο του δημάρχου. Ανέφερε δε ότι κατέθεσε αγωγή κατά του Δήμου διεκδικώντας τα δεδουλευμένα.

Αντί να εξηγήσει πως από δήμαρχος που οφείλει να περιφρουρεί την νομιμότητα έγινε ο ίδιος παράνομος, χρεώνοντας το δήμο με πρόστιμα και προσαυξήσεις ,τα οποία οφείλει να πληρώσει ο ίδιος - καταφέρθηκε κατά της μειοψηφίας με όρους όπως «η αντιπολίτευση κάνει σπέκουλα και είναι κατώτερη των περιστάσεων»

Για την παράταξή μας αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου που υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα ζητήσαμε να ενημερώνει ο Δήμαρχος τακτικά το Δημοτικό Συμβούλιο για όλα τα σύμβαντα στο Δήμο
Όπως
- για τις καταλήψεις και τις απεργίες των εργαζομένων,τον κίνδυνο απολύσεων και την ταλαιπωρία των δημοτών

- για το ακριβές περιεχόμενο της συνεργασίας με τον δήμο Γευγελής

- για το αποτέλεσμα του ταξιδιού στην Αθήνα

- για το περιέχομενο της συνάντησης του με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης
και με τον νέο Περιφερειάρχη.

- για την έκδοση ιστορικών βιβλίων και ενημερωτικών εντύπων, χωρίς καμμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

- για την οικονομική κατάσταση των σχολείων και την πρόβλεψη για πετρέλαιο θέρμανσης

- για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και τις νέες χρηματοδοτήσεις

Τα οποία μαθαίνουμε από τα δελτία τύπου που εκδίδει.

Λυπούμαστε για άλλη μια φορά που ενώ η οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας βρίσκεται σε οριακό σημείο και το τελευταίο ανάχωμα μίας οργανωμένης κοινωνίας είναι η τοπική αυτοδιοίκηση -που πρέπει να στέκεται δίπλα στον δημότη και στα προβλήματα του - ο δήμαρχος αυθαιρετεί, προσβάλλει, απαιτεί από την μειοψηφία να μη αντιδρά,να μην έχει φωνή και άποψη και να υπηρετεί την νοοτροπία που θυμίζει άλλες εποχές.

Πραγματικά δεν θα τον ακολουθήσουμε ούτε στο δρόμο που επέλεξε, ούτε θα υποκύψουμε στις απαιτήσεις του γιατί απλά αυτές οι αντιλήψεις και τακτικές, χαρακτηρίζουν ένα δήμαρχο «κατώτερο των περιστάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.