Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τι λέει ο Θ. Παραστατίδης για τη λίστα Λαγκάρντ

"Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες στα ΜΜΕ συζητήσεις επί συζητήσεων όπου εκφράζονται θέσεις και απόψεις από πρόσωπα και κόμματα σχετικά με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, με το αν υπάρχουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες και ποιοι τις έχουν. 
Σύμφωνα και με την άποψη του νομικού κόσμου της χώρας μας, η αλλοίωση και η αφαίρεση ονομάτων από τη συγκεκριμένη λίστα από οποιονδήποτε έχει συμβεί συνιστά σοβαρό πολιτικό και ποινικό αδίκημα.

Η παρακράτηση της λίστας στα συρτάρια και η μη αξιοποίησή της ώστε να εντοπιστούν πρόσωπα που τυχόν παρανόμως έχουν αποκτήσει τα ποσά αυτά ή που δεν έχουν αποδώσει ως όφειλαν τους ανάλογους φόρους στο ελληνικό κράτος, φέρουν επίσης βαρύτατες πολιτικές ευθύνες.

Επομένως οι ευθύνες είναι δεδομένες για όλους αυτούς που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο για την διαχείριση της συγκεκριμένης λίστας ονομάτων.

Είναι τραγικό αυτά να συμβαίνουν σε μια περίοδο που ο Έλληνας πολίτης έχει υποστεί τα πάνδεινα με τις περικοπές μισθών και συντάξεων και την επιβολή εξοντωτικής φορολόγησής του, να πληρώνουν το μάρμαρο οι μη έχοντες και οι μη κατέχοντες.

Ενώ οι άλλες χώρες με ανάλογα ζητήματα έχουν εισπράξει τα ποσά που αναλογούν σε φόρους, από πλευράς της χώρας μας δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ. Κάτι που αν γινόταν, ενδεχομένως να μην χρειαζόταν να γίνουν όλες αυτές οι περικοπές και η υπέρμετρη φορολόγηση.

Για κάθε Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι ηθική και πολιτική υποχρέωση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και καθοδηγούμενος μόνον από τη συνείδησή του να συμβάλλει στην αποκάλυψη όλης της αλήθειας.

Να αντισταθεί στους όποιους πολιτικούς εκβιασμούς και σκοπιμότητες απ’ όπου κι αν προέρχονται, αν θέλει πραγματικά να σέβεται πρωτίστως τον εαυτό του και μετά αυτούς που τον εξέλεξαν. Μόνον έτσι θα συμβάλλουμε όλοι στην κάθαρση του πολιτικού συστήματος και την αναβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών.

Είναι απαίτηση της κοινωνίας και των πολιτών να χυθεί άπλετο φως και να διερευνηθεί η κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής ώστε να αποδοθούν ευθύνες είτε είναι αυτές πολιτικές, είτε είναι ποινικές, σε όσους είχαν ανάμειξη στην υπόθεση αυτή."






Ο Βουλευτής Κιλκίς

Θ. Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.