Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

«Ανεπίτρεπτη η αλαζονεία προς τον ελληνικό λαό»

Περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ζητά από τη Γερμανία ο Πέερ Στάινμπρουκ, υπογραμμίζοντας σε άρθρο του ότι η γερμανική αλαζονεία δεν συνιστά την προσήκουσα συμπεριφορά ειδικά έναντι του ελληνικού λαού.
«Η γερμανική αλαζονεία ειδικά έναντι του ελληνικού λαού είναι ανεπίτρεπτη» γράφει στο άρθρο του στην εφημερίδα Die Welt, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, υπογραμμίζοντας ότι σφίγγει όλο και περισσότερο η θηλιά στην ελληνική οικονομία, χωρίς να διαφαίνεται διέξοδος στον ορίζοντα.

Σε κοινωνική κατάθλιψη η ΕλλάδαΟ Πέερ Στάινμρουκ υπενθυμίζει στους αναγνώστες της συντηρητικής εφημερίδας τις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός, χαρακτηρίζοντας δραματική την κατάσταση στην Ελλάδα. «Εάν μεταφέρουμε αυτές τις περικοπές σε γερμανικές διαστάσεις τότε κάνουμε λόγο για περικοπές ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ», γράφει ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος, τονίζοντας ότι η μονομερής πολιτική λιτότητας έχει προκαλέσει στην Ελλάδα κοινωνική κατάθλιψη. «Το ποσοστό των αυτοκτονιών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια», διευκρινίζει ο Στάινμπρουκ, υποστηρίζοντας ότι υποτιμάται στη Γερμανία η κοινωνική διάσταση της κρίσης.

«Η οικονομική ισχύς υπέρ της αλληλεγγύης»Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προειδοποιεί το Βερολίνο να μην ανεχθεί την αποδυνάμωση των άλλων χωρών. «Οι ευρωπαίοι γείτονές μας επιθυμούν μια ισχυρή Γερμανία, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που είναι αντίθετοι σε μια ισχυρή Γερμανία, η οποία με το οικονομικό της βάρος και την πολιτική της επιρροή θα μπορούσε να προκαλέσει αποφάσεις, με τις οποίες οι πιο αδύναμες χώρες δεν μπορούν να συμφιλιωθούν», γράφει ο Πέερ Στάινμπρουκ.
Τέλος, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καλεί τη Γερμανία να χρησιμοποιήσει την οικονομική της ισχύ προκειμένου να διατηρηθεί η αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Αυτό είναι προς το εθνικό συμφέρον της Γερμανίας, επισημαίνει ο κ. Στάινμπρουκ, προσθέτοντας ότι η εξωστρεφής γερμανική οικονομία ευνοείται όταν η οικονομική κατάσταση των γειτόνων της είναι καλή.

Deutsche Welle
Σταμάτης Ασημένιος, dpa
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΜΟΜΙΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ; ΜΑΛΛΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.