Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Αργία στο πλαίσιο της πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας του Νόμου 4093

"Με υπερεπείγουσα εγκύκλιό του, το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε εφαρμογή του ν. 4093/12.11.2012, όπως αυτός ισχύει σήμερα, ζητά την παράδοση στην κυριολεξία και τη θέση τους στην «αυτοδίκαιη αργία» συναδέλφων εκπαιδευτικών οι οποίοι είτε τιμωρήθηκαν ήδη για πειθαρχικά παραπτώματα με οριστική ή προσωρινή παύση, είτε εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη που δεν έχει τελεσιδικήσει, καθώς και όσοι έχουν τιμωρηθεί από ποινικό δικαστήριο για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα ή κάποτε “στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία”, είτε βάσει δικαστικής απόφαση είτε βάσει εντάλματος προσωρινής κράτησης που εξεδόθη για οποιοδήποτε λόγο, ακόμη και αν στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτησή του. 
Το οικείο όργανο με διαπιστωτική του πράξη, θα θέτει τον εκπαιδευτικό σε αργία μέχρις ότου συζητηθεί η υπόθεσή του, γεγονός που σημαίνει ταυτόχρονη και ισόχρονη περικοπή των αποδοχών του κατά 25%..

Τη Δευτέρα 14/1/12 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υφυπ. Παιδείας κ. Θεόδ. Παπαθεοδώρου. Στη συνάντηση τέθηκαν εργασιακά και εκπαιδευτικά ζητήματα όπως, οι αλλαγές στις περιοχές μετάθεσης, η αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου και η τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε αργία.

Την 11.1.2013 το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητά επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντ. Μανιτάκη για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαίδευση με την υλοποίηση της απαράδεκτης διάταξης του Ν. 4093/2012 και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που ακολούθησαν, με τις οποίες τίθενται σε αργία εκπαιδευτικοί με την απλή παραπομπή τους στα υπηρεσιακά – πειθαρχικά συμβούλια

Συνάδελφοι Το κράτος παραβιάζει κατάφωρα βασικές αρχές του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της χώρας, κλονίζει συθέμελα την αρχή της ασφάλειας του δικαίου και στερεί από τον καθένα από εμάς, το τεκμήριο νομιμότητας, βασική αρχή του ποινικού δικαίου, ελάχιστο δείγμα νομικού πολιτισμού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.