Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Τροχαίας Θεσσαλονίκης το τετραήμερο 15, 16, 17 και 18-6-2012, λόγω των Βουλευτικών Εκλογών

- Το τετραήμερο 15, 16, 17 και 18-6-2012, λόγω των Βουλευτικών Εκλογών της 17-6-2012 και με αφορμή τις αναμενόμενες μαζικές μετακινήσεις αυτοκινήτων και δικύκλων, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της διαθέσιμης δύναμης των Υπηρεσιών της, τόσο στο Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο του Νομού, όσο και στις εισόδους-εξόδους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας. 

- Στο πλαίσιο αυτό, περιπολικά αυτοκίνητα, δίκυκλα αλλά και συμβατικά οχήματα, θα διατεθούν σε βασικούς οδικούς άξονες, όπως είναι η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, η Επ. Οδός Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, η Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών, η Π.Α.Θ.Ε, η ΕΓΝΑΤΙΑ Οδός και η Περιφερειακή Οδός. Παράλληλα, ρυθμιστές τροχονόμοι θα διατεθούν σε βασικούς οδικούς κόμβους και διασταυρώσεις στις εισόδους-εξόδους πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.
- Οι οδηγοί, προτού αναχωρήσουν για τον προορισμό τους, παρακαλούνται να ελέγχουν την κατάσταση των αυτοκινήτων (φώτα, ελαστικά, υγρά οχήματος, υαλοκαθαριστήρες, κ.λπ.), ώστε ν’ αποφύγουν ενδεχόμενη ταλαιπωρία και ν’ αντεπεξέλθουν στις συνθήκες ενός ταξιδιού.
- Οι ίδιοι να φροντίσουν να είναι ξεκούραστοι και νηφάλιοι κατά την οδήγηση, να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, να μη καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, να μην υποπίπτουν σε επικίνδυνες παραβάσεις και να χρησιμοποιούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ζώνη ασφαλείας, καθώς και παιδικά καθίσματα όταν επιβαίνουν παιδιά. Οι οδηγοί-επιβάτες δικύκλων να χρησιμοποιούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ προστατευτικό κράνος.
-Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 17-6-2012 από 15.00΄ μέχρι 22.00΄ ώρα, όπως και κάθε Κυριακή μέχρι 15-9-2012, θα ισχύσουν περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, από το 34ο χιλ. αυτής μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
- Τέλος, είναι γνωστό ότι τα μέτρα τροχαίας από μόνα τους δεν επαρκούν για να αντιμετωπισθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τα τροχαία ατυχήματα χωρίς την ουσιαστική συμβολή των ιδίων των οδηγών και των πεζών. Ζητάμε λοιπόν την συνεργασία όλων, ώστε να εξασφαλισθεί η κυκλοφοριακή τάξη επιθυμώντας δε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε κυρώσεις, απευθύνουμε και πάλι έκκληση στους οδηγούς να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, να οδηγούν με ηρεμία αποφεύγοντας την επιθετική οδήγηση και επιδεικνύοντας πνεύμα κυκλοφοριακής αλληλεγγύης, να παραχωρούν προτεραιότητα και να διευκολύνουν τους άλλους οδηγούς συνεργαζόμενοι με τους τροχονόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.