Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητεί «κούρεμα» στα διασπαρμένα σε ξένες τράπεζες δάνεια υπαλλήλων

Μετά το εκλογικό επίδομα για τους υπαλλήλους των δήμων, το οποίο κατάφερε και πήρε, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρεί σε νέες κινητοποιήσεις-στάσεις εργασίας, διεκδικώντας αυτή τη φορά ρύθμιση των δανείων των δημοτικών υπαλλήλων τόσο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων όσο και από τις ιδιωτικές τράπεζες.
Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας έδωσε την εξουσιοδότηση στην εκτελεστική επιτροπή να αποφασίσει την ημέρα και τις ώρες.
Τι διεκδικεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ;Διαγραφή του υπόλοιπου χρέους του Δανείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις Ιδιωτικές Τράπεζες όσων εργαζομένων το καθαρό ατομικό ή οικογενειακό ετήσιο εισόδημα βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας (7.000 ή 15.000 ευρώ αντίστοιχα).
«Κούρεμα» του χρέους του Δανείου και των επιτοκίων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις Ιδιωτικές Τράπεζες ώστε η μηνιαία δόση του Δανείου να μην ξεπερνά το 30% των καθαρών μηνιαίων αποδοχών του εργαζόμενου.
«Παρά τις συνεχείς εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης και σήμερα της συγκυβέρνησης ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις που θα δίνουν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στον οικογενειακό προϋπολογισμό, τόσο η απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π.Δ.) όσο και των Ιδιωτικών Τραπεζών το μόνο που κάνουν είναι η εκ νέου οικονομική επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας κ.λπ. που κάνουν πιο δύσκολη την εξόφληση των Δανείων», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Από το Παρακαταθηκών στις ξένες τράπεζες

Ωστόσο, όπως σημειώνει σε δική του ανακοίνωση το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον αντιπρόεδρο του Παρακαταθηκών, «μας είπε πως ένα κομμάτιτων δανείων των εργαζομένων έχει παραχωρηθεί στη Morgan καιαυτή με τη σειρά της τα έχει μοιράσει σε άλλες εκατό τράπεζες, με αποτέλεσμα να αρνούνται να προχωρήσουν στην οποία ακόμη και από το νομό "διευκόλυνση" για χρονική επέκταση των δόσεων».
Μάλιστα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζομένους «να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα σε όλους τους δήμους της Αττικής προκειμένου με νέες κινητοποιήσεις να απαιτήσουμε την προστασία και η ανακούφιση των εργαζομένων που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα δυσβάσταχτα χρέη από τους τόκους των δανείων.
Να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και των συμμάχων της. Να τους τιμωρήσουν και με την ψήφο τους».

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.