Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Ημερίδα της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Διαδρομές ανάπτυξης στην γεωργοκτηνοτροφία» την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξή του. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα της 24ης ΑGROTICA, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:30 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» (αίθουσα 6), με θέμα «Διαδρομές ανάπτυξης στη Γεωργοκτηνοτροφία».
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης αναφερόμενος στους στόχους της εκδήλωσης τόνισε ότι «στο σημερινό δυσμενές οικονομικό υπάρχουν ακόμη παραγωγοί και επιχειρήσεις που δείχνουν με τις δικές τους διαδρομές ότι η γεωργία και κτηνοτροφία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης και καινοτομίας».
«Επιδίωξή μας είναι, η εκδήλωση αυτή να γίνει η αρχή μιας προσπάθειας με στόχο τη δημιουργία σύγχρονων αλλά και ανταγωνιστικών γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στην κατεύθυνση της παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δημήτρης Ευθυμιάδης.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Ηλίας Κάλφας , γεωπόνος, που θα αναπτύξει το θέμα «Βιωσιμότητα και Ανάπτυξη της Γεωργίας» και ο αναπληρωτής καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ και διευθυντής του εργαστηρίου Ζωοτεχνίας Γεώργιος Αρσένος, με θέμα ομιλίας «Ρεαλισμός,βιωσιμότητα και ανάπτυξη στην κτηνοτροφία». Εισηγήσεις θα κάνουν οι Ζήσης Μανώσης εκπρόσωπος της εταιρίας «ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ Α.Ε», ο Γεώργιος Πουλτσίδης, τεχνολόγος – γεωπόνος και Διευθυντής της «KIKU HELLAS». Για το ιπποφαές θα μιλήσει ο γεωπόνος –καλλιεργητής Γρηγόριος Τηλικίδης και για τις εξαγωγές κρασιών Γιώργος Φουντούλης, Πρόεδρος του Αγροτικού Αμπελουργικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της εταιρείας «ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ» .
Για τον κτηνοτροφικό τομέα θα γίνουν εισηγήσεις από τους Στέργιο Κουτσιώφτη, εκπρόσωπο της εταιρίας «Φάρμα Κουτσιώφτη -Βόειον Κρέας άρωμα 3», την Αγγελίνα Κυριακοπούλου, «Πρότυπη Κτηνοτροφική Μονάδα Χιώτικου Προβάτου», τον Δρ. Αθανάσιο Γιαμουστάρη, Γεωπόνο, Διευθυντή Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και τον Δημήτριο Μηνόπουλο, Ιδρυτή και Ιδιοκτήτη του Αγροκτήματος Αμάλθεια – Κατσικίσιο γάλα.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βιβή Ανδρίτσου.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθ’ όλη τη διάρκεια της 24ης ΑGROTICA ενημερώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους για όλα τα προγράμματα και τις δράσεις στήριξης που τους αφορούν, από το περίπτερο 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου