Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Κοπή βασιλόπιτας "Αργοναυτών"

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Συνεδριακού Κιλκίς για ακόμη μία φορά στην κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 21 Ιανουαρίου παρουσία πλήθος κόσμου, πολλών επισήμων, εκπροσώπων συλλόγων. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ ο οποίους συνεχάρη τον Σύλλογο για τις έντονες δραστηριότητες του και ευχήθηκε δύναμη για το μέλλον ενώ το φλουρί "έπεσε" στον κομμάτι του συλλόγου. Την εκδήλωση άνοιξαν με ένα μικρό θεατρικό οι Κ. Μαστορίδης και Παν. Δαμιανίδης ενώ παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Βάσω Ραφαηλίδου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Θανάσης Λαβασάς στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε πρωτίστως τα παιδιά που καταβάλουν προσπάθεια στην εκμάθηση παραδοσιακών ποντιακών χορών, οργάνων και που ασχολούνται με τον σύλλογο διατηρώντας έτσι άσβεστη την φλόγα της ποντιακής παράδοσης. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες όλων των χοροδιδασκάλων και μουσικών για καλύτερα αποτελέσματα στα αντίστοιχα τμήματα και επίσης και στους γονείς των παιδιών για την ενθάρρυνση προτροπή και υποστήριξη των παιδιών τους για να συνεχίσουν δίπλα στον σύλλογο. Ανέφερε τα ονόματα του Δ.Σ. και τους ευχαρίστησε για την συνεργασία υπενθυμίζοντας ότι οι εκλογές του συλλόγου έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Απριλίου απευθύνοντας έτσι κάλεσμα για όποιον ενδιαφερόμενο προτίθεται να βάλει υποψηφιότητα. Οι «Αργοναύτες» δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην εξωστρέφεια του Συλλόγου, συμμετέχοντας στο Ευρωμεσογειακό δίκτυο για το λαϊκό πολιτισμό (με χώρες της Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Μαρόκου και Αιγύπτου) ενώ θα συνεχιστεί η επιτυχημένη συνεργασία με όλους ποντιακούς συλλόγους του Νομού για δράσεις που αναδεικνύουν το ποντιακό στοιχείο και την δυναμική του .
Ακολούθησαν τα χορευτικά τμημάτων αρχαρίων, των λίγο πιο προχωρημένων, προβολή φωτογραφιών από διάφορες δραστηριότητες του συλλόγου των τελευταίων δύο χρόνων, η χορωδία , ένα ακόμη χορευτικό και η εκδήλωση έκλεισε με τους χορούς του μικρού τμήματος παραστάσεων αποσπώντας έτσι τα χειροκροτήματα και την ικανοποίηση όλων των παρευρισκομένων, δίνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα καινούργιο ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση των "Αργοναυτών".








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.