Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Τα "Omorfa taxidia" ταξιδεύουν βιολογικά



Γράφει ο Πάνος Γεωργιάδης
"Αυτοί μας αγαπούν, αλλά δυστυχώς εμείς δεν τους γνωρίζουμε.....".
Με αυτή τη φράση, ένας εκ των εισηγητών της διεθνούς ημερίδας με θέμα "Αγροτική Επιχειρηματικότητα στη Βιολογική Γεωργία", θέλησε να καταδείξει τη σημερινή κατάσταση στο θέμα της εξαγωγής Ελληνικών προϊόντων σε άλλες χώρες.
Η ενδιαφέρουσα διεθνής ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο ΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη, διοργανώθηκε από το "Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων" το οποίο είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εθνικής εμβέλειας και συστήθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος. 


Πρόκειται για μια καθετοποιημένη οργάνωση όλων των εμπλεκομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης των βιολογικών προϊόντων και αποτελεί έναν φορέα παροχής εργαλείων και υπηρεσιών ενημέρωσης και προώθησης των βιολογικών προϊόντων σε επιχειρήσεις και καταναλωτές. Στόχοι του φορέα είναι, η προώθηση των Ελληνικών βιολογικών προϊόντων, η ενίσχυση του κλάδου, αλλά και η έγκαιρη ενημέρωση, πληροφόρηση, επίλυση προβλημάτων και ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων.

Τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν από τους Έλληνες αλλά και ξένους ομιλητές ήταν οι "Βασικές παράμετροι για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας" και "Τα Ελληνικά βιολογικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές". Ενθαρυντικό επίσης το γεγονός η τεράστια προσέλευση του κόσμου, και ειδικά από άτομα νεαρής ηλικίας.
Τα καλύτερα όμως έμειναν για το τέλος. 

Οι διοργανωτές προσέφεραν στους καλεσμένους έναν εκπληκτικό και γευστικότατο μπουφέ, αποκλειστικά από βιολογικά προϊόντα. Ο αναγνωρισμένος σεφ του ΜΕΤ Hotel Δημήτρης Τσανανάς, εμπνεύστηκε και εκτέλεσε μοναδικές βιολογικές συνταγές. Όπως πρόσθεσε επίσης και ο πρόεδρος του Δικτύου Βιολογικών προϊόντων κ. Δημήτρης Συμεωνίδης:

 "Γεύσεις παραδοσιακές, ελληνικές, προσαρμοσμένες στο σύγχρονο τρόπο διατροφής, που ενσωματώνουν απόλυτα τη φιλοσοφία μας, για μια διατροφή που αγκαλιάζει και σέβεται τις ρίζες μας και τη φύση. Τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα έχουν μια θέση στο καθημερινό μας τραπέζι και σας καλούμε να τα γνωρίσετε".

Για περισσότερες πληροφορίες www.biocluster.gr
Πηγή: Omorfa taxidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.