Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση Γιώργου Καρασμάνη βουλευτή ΝΔ νομού Πέλλας για τις εισφορές στην ΑΕΠΙ

"Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες από την αυστηρότητα και τις άδικες διατάξεις του νομοθετικού πλαισίου περί Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ), με αποτέλεσμα να οδηγούνται στα δικαστήρια λόγω αδυναμίας πληρωμής και να αντιμετωπίζουν αστικές, διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Σε απάντηση μάλιστα που δόθηκε ( υπ’ αριθ. 13052/2009/06-05-2009 ) από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού και νυν Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε σχετική αναφορά που κατέθεσα στη Βουλή - με την οποία ζητούσα σε περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί ως παραμεθόριες και προβληματικές, όπως είναι ο Ν. Πέλλας, τα τιμολόγια χρέωσης της ΑΕΠΙ να είναι μειωμένα σε σχέση με τις άλλες περιοχές και ειδικά σε μικρά χωριά να είναι μηδενικά - αναφέρονταν επί λέξει : «Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας βρίσκεται σε επαφή με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης και τους επιμέρους φορείς των χρηστών, ώστε να ευρεθεί τρόπος δικαιότερης και ορθολογικότερης κατανομής, ακόμη και με εξαίρεση ορισμένων περιοχών από την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων ».

Επειδή όμως η διευθέτηση του παραπάνω ζητήματος, που ήδη είχε ξεκινήσει, παρέμεινε ατελέσφορη από την επόμενη ηγεσία του Υπουργείου.

Επειδή ειδικά σήμερα, λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών που επικρατούν στη χώρα μας, είναι επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση λύσης για να σταματήσει η οικονομική αφαίμαξη και ταλαιπωρία χιλιάδων μικρομεσαίων επαγγελματιών, διότι σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο πως τα λουκέτα στις επιχειρήσεις τους συνεχώς θ’ αυξάνονται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,

Είναι στις προθέσεις του να ολοκληρώσει την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009 για δικαιότερη και ορθολογικότερη κατανομή των εισφορών που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες προς την ΑΕΠΙ;

Στο πλαίσιο αυτό, προτίθεται να ζητήσει την εξαίρεση ορισμένων περιπτώσεων (ιδιαίτερα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε μικρά χωριά παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών, όπως είναι ο Ν. Πέλλας ) από την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων προς την ΑΕΠΙ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.