Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Συναντήσεις Αγαθοπούλου στο Γηροκομείο και στο Ειδικό Σχολείο Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 19/12/12, συνάντηση της βουλευτή Ειρήνης Αγαθοπούλου με τους εργαζομένους του γηροκομείου Κιλκίς. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στη βουλευτή την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον τόσο του ιδρύματος όσο και το δικό τους, εξηγώντας πως αυτή πηγάζει από την επικείμενη συγχώνευση των ιδρυμάτων πρόνοιας. Ταυτόχρονα, ενημέρωσαν τη βουλευτή πως εκκρεμεί και η αποπεράτωση του καινούριου κτιρίου, τη στιγμή που το γηροκομείο Κιλκίς αποτελεί ζωντανό ίδρυμα, άμεσα συνδεδεμένο με την κοινωνία του Κιλκίς, φιλοξενώντας γύρω στους 40 τρόφιμους.

Η βουλευτής τόνισε ότι οι συγχωνεύσεις αποτελούν ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της τρικομματικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της οποίας οι περικοπές κονδυλίων σε ευαίσθητους τομείς γίνονται πάντα στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης. Στην πραγματικότητα όμως βαθαίνουν κι άλλο την κρίση. Η κοινωνία δεν πρέπει να επιτρέψει να στερηθεί η περιφέρεια τις αναγκαίες κοινωνικές δομές, σημείωσε μεταξύ άλλων η Ειρήνη Αγαθοπούλου, και άρα η ανατροπή των εν λόγω πολιτικών είναι πια καθήκον όλων μας.

Την ίδια στιγμή, στις πόλεις μας, ΑμεΑ και εκπαιδευτικοί έχουν ξεσηκωθεί ενόψει του νέου νομοσχεδίου, που φέρνει το υπουργείο Παιδείας προς ψήφιση στη Βουλή. Σε συνάντηση που είχαν με τη βουλευτή, εργαζόμενοι στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς ανέφεραν πως με το εν λόγω νομοσχέδιο, η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στην Ειδική Αγωγή, που ήδη χαρακτηρίζεται από υποστελέχωση σε εκπαιδευτικό, βοηθητικό και ειδικό προσωπικό, μετατρέποντας τα Ειδικά Σχολεία σε Κέντρα Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής.

 Η Ειρήνη Αγαθοπούλου υποστήριξε πως, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιλέγει να χρηματοδοτεί την εκπαίδευση και δη τον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής μέσω ΕΣΠΑ, δηλαδή μέσω προγραμμάτων με ημερομηνία λήξης, αποδεικνύει την προχειρότητα και ανεπάρκεια της ίδιας της κυβέρνησης. Το γεγονός δε της ανακοίνωσης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, δια στόματος Υπουργού Παιδείας, ότι προϋπόθεση για να εργαστούν τη νέα χρονιά είναι να αποδεχτούν το νομοσχέδιο, συνιστά ξεκάθαρη απειλή προς τους πολίτες. 

Όπως και με το παράδειγμα του Γηροκομείου, έτσι κι εδώ, το συμπέρασμα είναι κοινό : Οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, γίνονται θυσία στον βωμό των Μνημονίων. Ο ελληνικός λαός δεν υποκύπτει πια σε απειλές και εκβιασμούς. Θα το καταλάβουν ! Θα τους διώξουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.