Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Βιωματικό Παιχνίδι Έκφρασης Ενηλίκων με θέμα «Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας»

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σκοπεύει να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι ενηλίκων με θέμα «Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας» στο Κιλκίς.
Αγάπη, Απόρριψη, Απογοήτευση, Απώλεια, Ζήλεια, Θυμός, Θλίψη, Μοναξιά, Ντροπή, Φόβος….Πρόκειται για συναισθήματα, που νιώθουμε καθημερινά στις σχέσεις μας με τους άλλους και τον εαυτό και μας «ταλαιπωρούν». Γιατί άραγε μας ταλαιπωρούν; Από την εμπειρία μας στις βιωματικές ομάδες (με γονείς, εκπαιδευτικούς, εφήβους, εθελοντές κ.ά.) που υλοποιούμε τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης “ΝΗΡΕΑΣ” παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν μεγάλη δυσκολία να διαχειριστούν και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Τα συναισθήματα είναι παράγωγα του ανθρώπινου οργανισμού, συνυφασμένα με όλες τις διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης και πολύ σημαντικά καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Για αυτό το λόγο υλοποιούμε βιωματικό παιχνίδι έκφρασης με θέμα: «Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας».

Το εργαστήρι απευθύνεται σε κάθε ενήλικα ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και ιδιότητας που θέλει να επικοινωνήσει με τον εαυτό του και με τους άλλους και να ξεκινήσει ένα ταξίδι γνωριμίας με τα συναισθήματα μέσα από το βιωματικό παιχνίδι. Το μυστικό της δύναμης των συναισθημάτων είναι ότι πηγάζουν από μέσα μας και αυτό είναι κάτι που αγνοούμε ή παραβλέπουμε αρκετά συχνά. Για να βρούμε το κλειδί που ανοίγει την πόρτα του εσωτερικού μας εαυτού χρειάζεται να αποκτήσουμε δεξιότητες αναγνώρισης, διαχείρισης και έκφρασης των συναισθημάτων. Έτσι, θα έρθουμε σε επαφή με τον μυστικό κόσμο των συναισθημάτων, από όπου πηγάζει η ενέργεια που μας ωθεί να προχωρήσουμε στη ζωή, να εξελιχθούμε, να βελτιωθούμε, να πετύχουμε και να ευτυχήσουμε.

Το βιωματικό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 14, 21, 28 Ιανουαρίου και 4, 11 και 18 Φεβρουαρίου 2013, ημέρες Δευτέρα και ώρα 18:00 με 20:00 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς. Για πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες), φαξ 23410 75312 και e-mail nireaskp@otenet.gr έως τις 11 Ιανουαρίου 2013. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το Κέντρο Πρόληψης υλοποιεί όλες τις δράσεις του δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.