Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς στο Ελληνικό παιδικό χωριό Φίλυρου

Η ημέρα ξεκίνησε με εκκλησιασμό στην Ιερά μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά, όπου προσκυνήσαμε τα ιερά λείψανα της Αγίας Αναστασίας. Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοέμβρίου 2012, εκδρομή για τα μέλη, φίλους και εθελοντές του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς.
Στη συνέχεια σε μικρή απόσταση επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή. Θαυμάσαμε τις ομορφιές και με μεγάλη υπομονή και ευλάβεια προσκυνήσαμε στον Τάφο του Γέροντα Παϊσίου.

Λίγο πριν το μεσημέρι φτάσαμε στο Φίλυρο, στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.

Η Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ και ο Δ/ντής του Παιδικού Χωριού μας υποδέχθηκαν εγκάρδια και μας έκαναν μία σύντομη και πολύ περιεκτική αναφορά από την ίδρυση του Χωριού έως και σήμερα. Περιηγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις και στα σπίτια όπου διαμένουν τα παιδιά με τις « ΜΗΤΕΡΕΣ» τους.

Αφού παραδώσαμε στους υπεύθυνους τα τρόφιμα, απορρυπαντικά, ρούχα και το χρηματικό ποσό που αυθόρμητα συγκεντρώθηκε από τους εκδρομείς, με μεγάλη συγκίνηση αλλά και θαυμασμό για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται, αναχωρήσαμε για το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αργά το μεσημέρι φτάσαμε στην πλατεία Αριστοτέλους, είχαμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, φαγητό ή βόλτα στην παραλία.

Το απόγευμα μέλη του ΔΣ, της Εφορείας των αδελφών, εθελοντές και η διδάσκουσα του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης μας υποδέχθηκαν στο κτίριο του ΕΕΣ στο Λιμάνι.

Μέσα σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό κλίμα ξεναγηθήκαμε στο κτίριο, ενημερωθήκαμε για το έργο που επιτελείται από τον Ερυθρό Σταυρό σε μια μεγάλη πόλη, ενημερώσαμε κι εμείς με τη σειρά μας για το έργο που επιτελούμε στην πόλη μας πάντα με την οικονομική και υλική βοήθεια από ευαίσθητους συμπολίτες μας. Τέλος μετά τον καφέ και τα γλυκά που μας προσέφεραν, τις αναμνηστικές φωτογραφίες αργά το απόγευμα ξεκινήσαμε για το Κιλκίς.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.