Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Διεθνής Ενημερωτική Ημερίδα: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα στη Βιολογική Γεωργία: Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό κλάδο»

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης ΔΗΩ διοργανώνουν τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16:30 στο ξενοδοχείο THE MET HOTEL Διεθνή Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα στη Βιολογική Γεωργία: Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό κλάδο»
Η ημερίδα, αποτελείται από δυο μέρη και έχει ως στόχο την παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα υπό εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, καθώς και την παρουσίαση αγορών του εξωτερικού, οι οποίες αποτελούν στόχο για τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα.

Στην πρώτη ενότητα, οι προσκεκλημένοι εισηγητές θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους και τις προκλήσεις και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής τους δράσης και τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετώπισαν. Στη δεύτερη ενότητα θα γίνουν παρουσιάσεις και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ανάλυση αγορών του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Τις ομιλίες θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι εταιρειών λιανικής και χονδρικής πώλησης βιολογικών προϊόντων στις χώρες αυτές.

Την ημερίδα θα ακολουθήσει κοκτέιλ με βιολογικά εδέσματα, τα οποία θα έχουν προετοιμαστεί με βιολογικά προϊόντα, προσφορά των μελών του Δικτύου. Στο κοκτέιλ έχουν προσκληθεί και αναμένεται να χαιρετίσουν ο κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Γιάννης Μπουτάρης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο κ. Νίκος Πέντζος Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και ο κ. Ιωάννης Μυλόπουλος, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.














--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και πρόκειται για ένα φορέα εργαλείων και υπηρεσιών ενημέρωσης και προώθησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.



Στοχεύει στην διασύνδεση όλων των εμπλεκομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης βιολογικών προϊόντων, σε πανελλαδικό επίπεδο. Σκοπό έχει να στηρίξει και να αναπτύξει την παραγωγή, μεταποίηση και διακίνηση των πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά, ώστε να προωθούνται ευκολότερα και ασφαλέστερα στον καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.