Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

"Όταν οι κατήγοροι και υπονομευτές του Ανδρέα γίνονται τιμητές του!"

Δήλωση Γ. Παναγιωτακόπουλου
Μέλους Πολιτικής Γραμματείας ΠΑ.ΣΟ.Κ

Η πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με όσους κρύβονται πίσω από το όνομα «Νέος Αγωνιστής», για τη διοργάνωση εκδήλωσης την 3η του Σεπτέμβρη, με συνθήματα που διαχρονικά χαρακτήριζαν το ΠΑΣΟΚ με αναγκάζει να δηλώσω τα εξής: Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί ούτε να παραχαραχθεί, ούτε να διαστρεβλωθεί από κανέναν. Πολύ περισσότερο από κάποια κρατικοδίαιτα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανακάλυψαν σήμερα την αριστερή του φυσιογνωμία όταν για δεκαετίες φρόντισαν να απομυζήσουν οτιδήποτε μπορούσαν από αυτό. Όταν οι στρόφιγγες των προσωπικών παροχών έκλεισαν, στράφηκαν αλλού προσδοκώντας να πάρουν από εκεί τα προνόμια που έχασαν.
Χαμαιλέοντες κάθε κομματικής ηγεσίας, ευνοημένοι από την εξουσία που σήμερα καταγγέλλουν, διορισμένοι και αυτοί και οι οικογένειές τους, απόλαυσαν την «επανάσταση» με θέσεις και αξιώματα και σήμερα ανακαλύπτουν κοινά οράματα με αυτούς που μέχρι χθες κατήγγειλαν.
Αυτοί σήμερα έχουν το θράσος να εμφανίζονται τιμητές του ΠΑΣΟΚ, γνήσια τέκνα της Αλλαγής, πιστοί στις αρχές ενός κινήματος που το ευτέλισαν και με τη δική τους συμπεριφορά. Οι απόβλητοι της πολιτικής ιστορίας, προκαλούν αναζητώντας ρόλους!
Δεν θα τους περάσει.
Σε ότι αφορά την προκλητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αναζητά στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ οράματα, ιδεολογίες και πολιτικές ας αναρωτηθεί τι σχέση μπορεί να έχει με την 3η του Σεπτέμβρη.
Τι σχέση μπορούν να έχουν οι κατήγοροι του Ανδρέα Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ;
Τι σχέση μπορούν να έχουν οι θιασώτες του βρώμικου ’89 με το κίνημά μας;
Τι μπορούν αυτοί να πουν για το ΠΑΣΟΚ και πως μπορούν αυτοί να ψιθυρίζουν συνθήματα που ποτέ τους δεν τα ασπάστηκαν;
Ας δουν τη δική τους πολιτική διαδρομή.
Ας ασχοληθούν με τη σημερινή πανσπερμία απόψεων στο εσωτερικό τους.
Ας ξεκαθαρίσουν τι είναι και τι πρεσβεύουν.
Γιατί η ευφορία από ένα εκλογικό αποτέλεσμα, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, γρήγορα τελειώνει. Και εκεί αποκαλύπτεται το απύθμενο πολιτικό κενό που δεν καλύπτεται από τις «κλοπές» των αρχών μας.
Άλλωστε όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» αυτοί απαντούσαν με το βαρύ πολιτικά σύνθημα «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»!
Οι παραχαράκτες και οι υβριστές της ιστορίας δεν θα περάσουν.
Οι νεόκοποι οπαδοί της σκέψης του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιολογημένη οργή όσων συμμετείχαν, αγωνίστηκαν και μάτωσαν για μια Ελλάδα Δημοκρατική, για οράματα και αρχές που απέχουν έτη φωτός από τα απόνερα των τριτοδιεθνιστικών εξώγαμων.
Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν αντιγράφεται.
Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν παραχαράζεται.
Η 3η του Σεπτέμβρη είναι μέρα που ανήκει στα στελέχη του, στους αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης, στον ίδιο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.