Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στο συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ.

Αγρότη – Αγρότισσα
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΡΗ και ώρα 6 το απόγευμα

Η Κοινή Αγροτική Πολιτικής της ΕΕ , που συναποφάσιζαν και οι Ελληνικές κυβερνήσεις και εφάρμοζαν & εφαρμόζουν και σαν συγκυβέρνηση πλέον ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, συνεχίζει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την δημιουργία στη θέση των μικρών οικογενειακών αγροτοκτηνοτροφικών νοικοκυριών «ισχυρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων», τα σύγχρονα τσιφλίκια.
Ευρωπαϊκή Ένωση & Τρόικα σε συμφωνία από κοινού με τη τρικομματική ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζουν Μνημόνια & δανειακές συμβάσεις σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων έχοντας και την ουσιαστική συναίνεση από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, που αποδεχόμενες τη Συνθήκη του Μάαστριχτ στηρίζουν την ΕΕ των ευρωομολόγων & των δανείων.
Και με τη φετινή χρονιά η οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτών χειροτέρεψε πληρώνοντας ουσιαστικό μερίδιο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης για τη δημιουργία της οποίας οι παραγωγοί του πρωτογενή τομέα , όπως και οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα . Το κόστος παραγωγής συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο ( Φυτοφάρμακα , Λιπάσματα , Ζωοτροφές , ΦΠΑ στο 23%, εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης , αγρ.ρεύμα , φοροχαράτσωμα , χαράτσια αδρευτικών γεωτρήσεων & σήμανσης ζώων , κ.ά. ) .
Οι τιμές παραγωγού πηγαίνουν όλο και πιο κάτω σε όλα τα αγροτικά & κτηνοτροφικά προϊό-ντα , η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των μεσαζόντων & των εμποροβιομηχάνων δημιουργούν απρό-σιτες τιμές στον εργαζόμενο καταναλωτή . Το αγροτικό εισόδημα του 2011 μειώθηκε αθροιστικά κατά 26,5% .
Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 έρχεται με τον αισθητά μειωμένο προϋπολογισμό της ΕΕ για τη γεωργία να επιδεινώσει ακόμα παραπέρα τον αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών . Από κοντά συμβάλουν στην ίδια ρότα ο νέος νόμος διάλυσης του Συνεταιριστικού & Συνδικαλιστικού αγρο-τικού κινήματος , οι αντιασφαλιστικοί Κανονισμοί του ΕΛΓΑ & του ΟΓΑ , το ξεπούλημα της ΑΤΕ & των κρατικοσυνεταιριστικών μονάδων ( ΕΒΖ , ΣΕΚΑΠ , ΕΛΒΙΖ , ΔΩΔΩΝΗ , κλπ ) . Δεν ενδιαφέρουν όμως τους κυβερνώντες οι συνέπειες από αυτό το γενικό ξεπούλημα για τη μι-κρομεσαία αγροτιά . Προχωρούν στο «σταμάτημα» μιας ακόμη δυναμικής καλλιέργειας , όπως τα Τεύτλα , μετά τον Καπνό , τη Βιομ.Τομάτα , συνεχίζουν τους περιορισμούς με ποσοστώσεις & πρό-στιμα συνυπευθυνότητας στο Βαμβάκι , το Ρύζι, τα Γαλακτοκομικά προϊόντα , κ.ά.
Όπως δεν τους ενδιαφέρουν οι απούλητες παραγωγές ή οι ξεπουλημένες παραγωγές των Ροδα-κίνων & των άλλων φρούτων με τιμές κάτω από το κάθε χρόνο αυξανόμενο κόστος παραγωγής και για πολλούς απλήρωτες για 1 & 2 χρόνια από τους εμποροβιομήχανους . Δεν τους ενδιαφέ-ρουν οι απαράδεκτες τιμές παραγωγού για την Ελιά και τ’άλλα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόν.

Αγρότη – Αγρότισσα Πρέπει να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή αντιαγροτική λαίλαπα και στις πολιτικές & τα κόμματα , που μας οδηγούν μακριά από τα χωριά και τα χωράφια μας .
Σ’αυτό τον αγώνα έχουμε συμμάχους , χρειάζεται να συντονίζουμε τα αγωνιστικά μας βή-ματα με το ΠΑΜΕ των εργατοϋπαλλήλων , την ΠΑΣΕΒΕ των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών & εμπόρων , το ΜΑΣ της σπουδάζουσας νεολαίας , την ΟΓΕ των γυναικών της λαϊκής οικογέ-νειας , που είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής καπιταλιστικής πολιτικής .
Οι αγώνες μας ενάντια σε αυτή την πολιτική που μας καταστρέφει, μας ξεκληρίζει, μας οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση είναι πλέον μονόδρομος . Ένας μονόδρομος για τη πραγματική διέξοδο και την ουσιαστική λύση σε όφελος των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων .

Αγρότη - Αγρότισσα Μπορούμε να συμβάλουμε με τη παραγωγή ποιοτικών , υγιεινών και φτηνών αγροτοκτη-νοτροφικών προϊόντων στη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας . Έχουμε την εμπειρία & την επιστημονική γνώση , έχουμε τις προϋποθέσεις ( εδαφικές , κλιματολογικές , κλπ ) για να το πετύχουμε , αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος των εφαρμοζόμενων πολιτικών . Μπορούμε να καλύψουμε όλες τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και να αυξήσουμε τις συναλλαγματοφόρες εξαγωγές , αλλά αυτό προϋποθέτει μια άλλη εξουσία που θα είναι προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με βασική κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
Ο απλήρωτος ιδρώτας της δουλειά μας στο χωράφι & τη στάνη και η πορεία ξεκληρίσματός μας δεν είναι μονόδρομος . Δεν πρέπει με τον ιδρώτα αυτό να αυγαταίνουμε καθημερινά τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων . Μπορούμε σαν πρωτογενής τομέας να συμβάλουμε στο ξεπέ-ρασμα των συνεπειών για το λαό μας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης .
Δε θα πληρώσουμε εμείς για τη καπιταλιστική κρίση . Δεν ήταν και δεν είναι μονόδρομος η ΕΕ . Με μια άλλη πολιτική αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όφελος του λαού , μπορούμε να διασφαλίσουμε δουλειά και εισοδήματα στον εργαζόμενο λαό, να καλύψουμε δωρεάν τις ανάγκες στους τομείς της Παιδείας , της Υγείας , του Πολιτισμού & της Αναψυχής .
Η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες σε μαζική & αγωνιστική συμμε-τοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές το

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στη Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης στις 6.00’ μ.μ.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.