Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η νέα γενιά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ,
μαιευτήρα – γυναικολόγου,
πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ

Εχουμε το καλύτερο οικόπεδο στον πλανήτη, το καλύτερο χωράφι της γης. Ευάερο και ευήλιο, το καταλληλότερο για να επενδύσει κανείς στον τουρισμό, την αλιεία, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σε άριστης ποιότητας προϊόντα αγροτικά και κτηνοτροφικά. Δεν το λέμε μόνον εμείς αλλά η πλειονότητα των επισκεπτών μας και σίγουρα οι γνωρίζοντες δανειστές μας.
Η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να βασιστεί στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και ο ηλιόλουστος Νότος κυρίως μπορεί να υπηρετήσει αυτόν το στόχο. Ο,τι χρηματιστηριακά πρωτοπόρο και να κάνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και διευθέτηση ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα είναι βραχύβιο, αν δεν παραχθεί άξια εμπορίας παραγωγή.
Η περιοχή μας, ως περιφέρεια, σε δυσχερή θέση στις περιόδους ανάπτυξης των υπηρεσιών, αφού τα κέντρα που έχουν ευκολότερη πρόσβαση και αναπτυγμένες επικοινωνίες κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος, στις περιόδους κρίσεις μόνον να αναβαθμιστεί μπορεί, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο που αντιστρέφονται οι όροι. Είναι σημαντικό τώρα που θα υπάρξει στροφή στην περιφέρεια, που μπορεί να παράγει, εμείς εδώ στην αγέρωχη θέση των προμαχώνων, να είμαστε πρωτοπόροι και στην πολιτική υποκατάστασης των εισαγωγών που θα διασφαλίσει τη διατροφική αυτάρκεια της χώρας, αλλά και στην ανάπτυξη των εξαγωγών στους τομείς που μπορούμε να είμαστε κατά τεκμήριο οι καλύτεροι.
Πρέπει να βάλουμε έγκαιρα στόχο την υιοθέτηση καλών καλλιεργητικών πρακτικών. Να βοηθήσουμε ως κοινωνία και Πολιτεία τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους που ήδη ασχολούνται αλλά και τους νεοενδιαφερομένους δίνοντάς τους κίνητρα πρώτης εγκατάστασης. Να κρατήσουμε εδώ και να φέρουμε και πίσω τους καταρτισμένους φοιτητές και σπουδαστές της περιοχής μας που θα δώσουν πνοή σ' αυτούς τους πρωτοπόρους ως εξέλιξη τομείς. Που θα είναι πρωτοπόροι στο δρόμο της καινοτομίας, των εναλλακτικών και δυναμικών καλλιεργειών, καθώς και των βιολογικών προϊόντων. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του κοντινού μας μέλλοντος δε θα έχουν καμία σχέση με τους παλαιοτέρους, τη γενιά των παραδοσιακών και αυτοδίδακτων. Θα είναι αξιοζήλευτοι καταρτισμένοι επιχειρηματίες που δε θα υπολείπονται σε μόρφωση και πτυχία των άλλων.
Υπάρχουν όμως θέματα που πρέπει να λύσουμε άμεσα, όπως: φτηνό πετρέλαιο, ασφάλεια ζωικής και αγροτικής παραγωγής, ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, φτηνά αγροτικά μηχανήματα και εξοπλισμό. Πάνω απ' όλα όμως, πρέπει να διαμορφώσουμε μια νέα συνεταιριστική συνεργατική νοοτροπία και να συνδέσουμε την αγροτική παραγωγή απευθείας με το καταναλωτικό κίνημα. Οταν όλοι βλέπουν την ανάπτυξη ως εργοστάσια κυρίως, εμείς ας πρωτοπορήσουμε αποδεικνύοντας ότι η σύγχρονη συνεταιριστική νοοτροπία μας και η προηγμένης τεχνογνωσίας αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή μας,θα αλλάξει τους οικονομικούς δείκτες στην περιοχή μας και θα υπερσκελίσει την κρίση αυξάνοντας τον πλούτο μας με μακροχρόνια προοπτική για τους νέους μας, που τους θέλουμε όλους εδώ που γεννήθηκαν.

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. Καλα ρε...τολματε και γραφετε και αρθρα..πας καλα κυρ Φραγγιδη??? εσυ λυμενο το εχεις ..για ρωτα τον αλλο που φευγει απο το κιλκις για να ...ξαναπαει οπως οι γονεις του σαν γκασταρμπαιτερ στην κωλογερμανια ???? ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pesta re file.exoun ta moutra kai milane akoma ta tsolia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε για δες το ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαική ένωση που κατέστρεψαν την παραγωγή και κοίμησαν τους αγρότες θυμήθηκαν τώρα ότι χωρίς αυτή δε γίνεται και άρχισαν να μιλάν για συνεταιρισμούς και πωλήσεις χωρίς μεσάζοντες!!!!πολύ θράσσος έχετε ρε παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά μη μας εκπλήσει το θράσος τους. Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να μας φτύνουν ξανά και ξανά.

    Ωραία τα όσα μας λέει ο κ.Φραγγίδης αλλά ξεχνάει στις κάθε λίγο και λιγάκι αναλαμπές που έχει στα ΜΜΕ να μας πει τους λόγους που τον κινούν να γράφει δημόσια.

    Επίσης ξεχνάει ότι στο παραμεθώριο Κιλκίς το ΝΟ1 πρόβλημα που μπορεί να εμποδίσει το όραμα γεωργοκτηνοτροφίας εν Κιλκίς είναι η μεταλλεία χρυσού που μέχρι πριν λίγο καιρό μας λάνσατε ως σωτήρια για τον τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η καταρα μου να δερνει τη σκια σου...και το δακρυ σου ποτε να μη στεγνωνει...(παλαιο γυφτολαικο ασμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.