Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Χάος από τις κινητοποιήσεις στη Lufthansa

To συνδικάτο αεροσυνοδών της Lufthansa έκανε πραγματικότητα τις προειδοποιήσεις της για απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το πρωί στη Φρανκφούρτη. Σημειώθηκαν πολύωρες καθυστερήσεις σε πολλές πτήσεις.
Η απεργία του συνδικάτου προσωπικού καμπίνας της Lufthansa ξεκίνησε σήμερα στις 5 η ώρα τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι. Στη Φρανκφούρτη προκλήθηκαν τεράστιες ουρές ενώ από τις 360 προγραμματισμένες πτήσεις το πρωί, οι περισσότερες αναβλήθηκαν. Οι επιβάτες μπορούν να βρίσκουν λεπτομερείς πληροφορίες για την πορεία των πτήσεων τους σε σχετική ιστοσελίδα της εταιρείας στο ίντερνετ. (http://www.lufthansa.com/de/de/Fluginformationen).
Η εταιρεία καταβάλλει προσπάθειες να αλλάξει τα εισιτήρια των επιβατών. Οι θυγατρικές εταιρείες πάντως της Luftahansa, Eurowings, Cityline, Germanwings, Swiss και Austrian δεν θίγονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι επιβάτες εσωτερικών πτήσεων που αντιμετώπισαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα μπορούν να χρησιμοποιούν τα τρένα των Γερμανικών Σιδηροδρόμων. H εταιρεία σύμφωνα με δικά της στοιχεία, έχει αυξήσει των αριθμό των εργαζομένων ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Αυξήσεις μισθών και τέλος στην ενοικιαζόμενη εργασίαΤο συνδικάτο των ιπτάμενων συνοδών της Lufthansa ζητά αύξηση των μισθών κατά 5%, τέλος στην ενοικιαζόμενη εργασία. Η εργοδοσία αντίθετα προτείνει αυξήσεις 3,5%. Ο Φρανκ Σκόντζιντ, αναλυτής στην Commerzbank και ειδικευμένος στην εναέρια κυκλοφορία, δηλώνει σχετικά:
«Ο Σεπτέμβριος είναι για τη Lufthansa ένας από τους πιο σημαντικούς μήνες, διότι πραγματοποιούνται τόσο επαγγελματικά ταξίδια όσο και ταξίδια αναψυχής. Έτσι μια μέρα απεργίας μπορεί να σημαίνει ακόμη και ένα διψήφιο νούμερο εκατομμυρίων σε ζημίες».
Μέχρι πριν λίγο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης δεν ήταν πλέον δυνατόν να πραγματοποιηθούν προσγειώσεις, διότι εξαιτίας των απεργιών δεν υπήρχαν ελεύθεροι χώροι στάθμευσης. Για το λόγο αυτό δεν μπορούσαννα πραγματοποιηθούν πτήσεις από όλο τον κόσμο προς τη Φρανκφούρτη. Τα αεροπλάνα όμως που βρίσκονται ήδη στον αέρα θα προσγειωθούν κανονικά.
Ο Φρανκ Σκοντζιντ εξηγεί τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γερμανική αεροπορική εταιρεία:
«Συνολικά η Lufthansa πιέζεται από δυο πλευρές. Από τη μια είναι οι φθηνές αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια εξάπλωση των εταιρειών από τη Μέση Ανατολή, οι οποίες είναι πιο ανταγωνιστικές, χάρη στην πιο φθηνή κεροζίνη και τα μειωμένα έξοδα προσωπικού».

Deutsche Welle
DW/ DPA /DPAD/ Μαρία Ρηγούτσου
Υπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.