Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Κύριε Πρωθυπουργέ, αποδυναμώνονται οι μεθοριακοί σταθμοί του ν. Κιλκίς

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με την αποδυνάμωση των μεθοριακών σταθμών του παραμεθόριου Δήμου Παιονίας στο νομό Κιλκίς, που εντάθηκε εξαιτίας της ξαφνικής απόσπασης 1.800 αστυνομικών από τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία στη Θράκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι «η απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τη μετακίνηση 170 αστυνομικών από τη ΓΑΔ Κιλκίς ήδη δημιουργεί μείζονα προβλήματα αστυνόμευσης, καθώς στους θερινούς μήνες που διανύουμε κορυφώνεται η αύξηση της κίνησης στους τρεις συνοριακούς σταθμούς, ενώ στο τελευταίο εξάμηνο καταγράφεται αύξηση εισόδου λαθρομεταναστών από χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, με παράλληλη αύξηση των κλοπών που συμβαίνουν σε καθημερινό πλέον επίπεδο, γεγονός που πλήττει περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων».
Ο κ. Δ. Ψωμιάδης ζητά από τον Πρωθυπουργό να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του Κιλκίς και κάθε περιοχής που στερείται σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής δύναμης. «Μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας της ελληνικής περιφέρειας, σας ζητώ να παρέμβετε άμεσα για την άμεση τροποποίηση της απόφασης και τη διορθωτική παρέμβαση στον αριθμό της μετακινούμενης δύναμης ώστε να μην καταρρακωθεί το ήδη προσβεβλημένο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής και να μη γίνει η περιοχή η νέα πύλη εισόδου λαθρομεταναστών», καταλήγει στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Έχουμε επισημάνει με αλλεπάλληλες επιστολές και δημόσιες δηλώσεις τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ξαφνική απόσπαση 1.800 αστυνομικών από την Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία στη Θράκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
Επανερχόμαστε σήμερα με αφορμή την περίπτωση του παραμεθόριου Δήμου Παιονίας, όπου ανήκει και ο Συνοριακός Σταθμός Ευζώνων, αλλά και γενικότερα την περίπτωση του νομού Κιλκίς που διαθέτει την πιο εκτεταμένη συνοριακή γραμμή με χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου με τρεις μεθοριακούς σταθμούς (Εύζωνοι, Δοϊράνη, Ειδομένη).
Η απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τη μετακίνηση 170 αστυνομικών από τη ΓΑΔ Κιλκίς ήδη δημιουργεί μείζονα προβλήματα αστυνόμευσης καθώς στους θερινούς μήνες που διανύουμε κορυφώνεται η αύξηση της κίνησης στους τρεις συνοριακούς σταθμούς, ενώ στο τελευταίο εξάμηνο καταγράφεται αύξηση εισόδου λαθρομεταναστών από χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, με παράλληλη αύξηση των κλοπών που συμβαίνουν σε καθημερινό πλέον επίπεδο, γεγονός που πλήττει περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης μέσω του Έβρου, αλλά θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του Κιλκίς και κάθε περιοχής που στερείται σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής δύναμης. Μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας της ελληνικής περιφέρειας, σας ζητώ να παρέμβετε άμεσα για την άμεση τροποποίηση της απόφασης και τη διορθωτική παρέμβαση στον αριθμό της μετακινούμενης δύναμης ώστε να μην καταρρακωθεί το ήδη προσβεβλημένο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής και να μη γίνει η περιοχή η νέα πύλη εισόδου λαθρομεταναστών."

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.