Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Έως το πρωί της Δευτέρας εμπρόθεσμες οι φορολογικές δηλώσεις

Λίγες ώρες ακόμη μένουν έως ότου λήξει και η σιωπηρή παράταση για την εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Oι φορολογικές δηλώσεις θα θεωρούνται εμπρόθεσμες εφόσον υποβληθούν στο taxis έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας.  Από το χρονικό σημείο αυτό και μετά, οι δηλώσεις εισοδήματος θεωρούνται εκπρόθεσμες και οι φορολογούμενοι θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Αντίθετα, όσοι είναι εμπρόθεσμοι και καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου, όπως ορίζεται στο εκκαθαριστικό τους, θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για περισσότερες δόσεις.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος θα είναι επτά (7) μηνιαίες - αντί τριών (3) διμηνιαίων που είναι σήμερα.
Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί το εισοδηματικό όριο που θα περιλαμβάνει η ρύθμιση για την καταβολή των φόρων σε περισσότερες δόσεις.
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών προέβλεπαν ότι η ρύθμιση θα αφορούσε φορολογούμενους με εισοδήματα έως 100.000 ευρώ, ωστόσο η τρόικα διαφώνησε ζητώντας να μειωθεί το εισοδηματικό όριο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου