Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο Ν. Αγιονέρι Κιλκίς

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 στο Νέο Αγιονέρι της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων σε άτομα τρίτης ηλικίας, που υλοποίησε στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ο Δήμος Κιλκίς με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ''ΜΙΣΤΙ'' Ν. Αγιονερίου σε συνεργασία με την Ιατροκοινωνική ομάδα της Π.Ε.Κ.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων).
Η συμμετοχή του κόσμου από νωρίς το πρωί ήταν υψηλή, ενώ συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό μέχρι και το μεσημέρι. Με σκοπό να εξεταστούν από το έμπειρο ιατρικό προσωπικό συνολικά προσήλθαν 120 ηλικιωμένοι. Για τις ανάγκες δε της εξυπηρέτησής τους, τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΜΙΣΤΙ”, αλλά και το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέου Αγιονερίου μετατράπηκαν σε ιατρεία, όπου κάτω από άριστες συνθήκες οργάνωσης έλαβαν χώρα οι εξετάσεις: Μέτρηση χοληστερίνης, Τριγλυκεριδία, Σάκχαρο, Γενική Ούρων. Μέτρηση αρτηριακής πίεσης. Οδοντιατρικός έλεγχος. Έλεγχος Ω.Ρ.Λ. Γενική εξέταση από Γενικό Γιατρό για παθολογικά αιτία. Εξέταση από Χειρουργό και Αγγειοχειρουργό με την χρήση μηχανήματος dopler αγγείων. Οφθαλμολογικός έλεγχος. Καταγραφή φαρμάκων.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ως επικεφαλής ιατρός ο κ. Θωμάς Γερασιμίδης καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Χειρούργος-Αγγειοχειρούργος και Διευθυντής Ε' Χειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, οι ιατροί κ. Απόστολος Καμπαρούδης χειρούργος και αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, ο κ. Θεοφάνης Ισαακίδης Οδοντίατρος και Πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Σ., ο κ. Δημήτριος Καραμάνος Λέκτορας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και αγγειοχειρούργος, ο κ. Γεώργιος Κόντζογλου Διευθυντής ΩΡΛ Κλινικής στο Ιπποκράτειο, ο κ. Γεώργιος Σακκιάς Οφθαλμίατρος και Διευθυντής Ορφαλμολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, ο κ. Ελευθέριος Κανταρτζής γενικός ιατρός, οι ειδικευόμενοι ιατροί Ιωάννης Χρυσάφης και Φίλιππος Λαχανάς, καθώς και οι νοσηλεύτριες Χρύσα Τσιγαροπούλου, Χρύσα Γεράκη και Αικατερίνη Μπόλα.
Την γραμματεία ανέλαβαν οι Σοφία Κοσμόγλου μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Κ.Σ και ο Συμεών Κοιμίσογλου συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, ενώ την όλη διαδικασία εξυπηρέτησης των ηλικωμένων συντόνιζαν τόσο το κλιμάκιο των ιατρών, όσο και τα μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΜΙΣΤΙ''.
Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, τόσο οι διοργανωτές όσο και η Ιατροκοινωνική ομάδα της Π.Ε.Κ.Σ. δέχονταν τα ειλικρινή ευχαριστήρια των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, για τη φροντίδα και τις υπηρεσίες που τους προσέφεραν σε ό,τι αφορά την υγεία τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.