Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών για την «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΚΜ Δημήτριος Ευθυμιάδης είχε την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 συνάντηση με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και στη συνέχεια με τα Επιμελητήρια. Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 ο κ. Ευθυμιάδης συναντήθηκε με τις ομάδες παραγωγών και την Τρίτη 24 Ιουλίου 2012 με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και τους γυναικείους συνεταιρισμούς.
Σύμφωνα με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΚΜ κ. Δ. Ευθυμιάδη «η σύσταση της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης», που θα έχει τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, προβλέπεται από το νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς (αρ. 9, ν. 4015/2011) και είναι έργο υψηλής προτεραιότητας και σημασίας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη θα αποτελεί πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην παραγωγή, τυποποίηση, μεταποίηση, διάθεση και κατανάλωση αγροδιατροφικών προϊόντων και φιλοδοξία της ΠΚΜ είναι να αποτελέσει τον μηχανισμό για τη διασφάλιση της παραγωγής και διάθεσης πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων, ενισχύοντας την προσφορά τοπικών προϊόντων ποιότητας και υψηλής ασφάλειας με ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα την τοπικότητα και την πολιτιστική κληρονομιά και την προώθησή τους στην εσωτερική και διεθνή αγορά».
Στα πλαίσια των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των δυνητικών εταίρων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΚΜ αναφέρθηκε στους σκοπούς και τις ενδεικτικές δράσεις της εταιρίας, ένα εργαλείο υποστήριξης της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, ενώ τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα τρόφιμα φορείς συνεργάζονται σε μεγάλης κλίμακας έργο δικτύωσης, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσα από οργανωμένες δράσεις κοινού ενδιαφέροντος». Οι επαφές θα συνεχιστούν με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συμμετοχής επιχειρήσεων και συλλογικών οργάνων ενώ το καταστατικό θα είναι έτοιμο για υπογραφή εντός του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.