Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τις προκλητικές δηλώσεις της Μητρόπολης και του Άνθιμου ενάντια στη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride) στη Θεσσαλονίκη.

"Η πρόσφατη ανακοίνωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης δεν θα προκαλούσε τόσο μεγάλη έκπληξη αν απλά και μόνο χαρακτήριζε «διαστροφικούς και σατανικούς» τους διοργανωτές και συμμετέχοντες του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride) Θεσσαλονίκης. Οι μισαλλόδοξες, αναχρονιστικές και ρατσιστικές θέσεις της, άλλωστε, είναι από καιρό γνωστές στην πόλη. Όταν όμως η Μητρόπολη φτάνει να ζητά την αντίδραση «αγανακτισμένων» νέων ενάντια στη διοργάνωση, τότε η κάλυψη - οριακά προτροπή - σε τραμπούκικες και φασιστικές επιθέσεις είναι παραπάνω από προφανής.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, φανατικός υποστηρικτής του Μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών και σκληρός υπερασπιστής των προκλητικών προνομίων της Εκκλησίας (μηδενική φορολόγηση, συγκάλυψη σκανδάλων κ.ά.) είναι λογικό να είναι υπέρμαχος τέτοιων αντιδραστικών απόψεων. Εξάλλου, αυτή η σκοταδιστική ρητορική δεν απέχει πολύ από τον κυρίαρχο πολιτικό λόγο που εδώ και δεκαετίες επιμένει σε ένα σκληρά σεξιστικό και ομοφοβικό εκπαιδευτικό σύστημα, φτάνει πρόσφατα στη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών παραβιάζοντας στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και κλείνει τα μάτια μπροστά στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής που απειλεί δημόσια ότι μετά τους μετανάστες «έρχεται η σειρά» των ομοφυλόφιλων!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους βανδαλισμούς που έγιναν χθες από «άγνωστους» σε όλα τα περίπτερα του Φεστιβάλ, αγωνίζεται και στέκεται στο πλευρό όσων διεκδικούν ισότητα, αξιοπρέπεια και ανατροπή των διακρίσεων με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό. Καλούμε καθέναν και καθεμιά που παλεύει για μια κοινωνία ισότητας και για την ανθρώπινη χειραφέτηση να διαφυλάξει τη φετινή διοργάνωση από κάθε είδους ρατσιστικές επιθέσεις."

4 σχόλια:

  1. Ένας ομοφυλόφιλος23 Ιουνίου 2012 στις 3:00 μ.μ.

    Μπράβο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανακοίνωσή της!
    Παραθέτω την προκήρυξη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που μοιράστηκε στο Athens Pride:
    http://okde.org/keimena/OKDE_090612.html

    Επίσης, και ένα ενδιαφέρον κείμενο από το περιοδικό lgbt/ΚΟΚΚΙΝΟ, που διατίθεται στο σημερινό Thessaloniki Pride από το περίπτερο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας:
    http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2306%3A2012-06-09-11-17-58&catid=36%3A-&Itemid=53

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kilkisiotes tou kosmou enothite :) to vradi thelo na do to kilkis ekei :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re traviolia mas douleyete xaralampidi prosgiosou to paratrabikses me aytoys
    ftanei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εαν ψαχνετε για μηδενικη φορολογηση θα πρεπει να ξερετε πως το κεντρικο ισραηλητικο συμβουλιο δεν πληρωνει φορους στο ελληνικο κρατος κυριοι της ανταρCIA,οπως επισης κανενας εβραιος στην ελλαδα και στην ευρωπη δεν αυτοκτονησε λογω χρεων,ουτε στηθηκε στην ουρα για δωρεαν φαγητο.Τους λεγομενους "μεταναστες" δηλ. τους τριτοκοσμικους εισβολεις τους ταιζει και τους ποτιζει η εκκλησια.Δεν τους ταιζει ουτε η ανταρCIA,ουτε το κκε στο "σπιτι του λαου",ουτε οι οικολογοι πρασινοι,ροζ,μωβ,εμπριμε κτλ.Βεβαιως και ο οποιοσδηποτε εχει δικαιωμα στην ομοφυλοφιλια.Για πηγαινετε να κανετε gay pride σε καποια ισλαμικη χωρα,ξερετε,απ'αυτες που προερχονται οι "κακομοιροι μεταναστες"...αντε να σας δουμε αν εχετε τη μαγκια,αντε να σας δουμε(παρεα με τους "φιλους σας" τους "μεταναστες")αντε να σας δουμε.Και οσο για την "νεοναζιστικη συμμορια της χρυσης αυγης" μονο μια απαντηση προς τους κουλτουριαρηδες:ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.