Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Πενθήμερη εκδρομή της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς στη Βουλγαρία

Η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς διοργανώνει πενθήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία από 6 έως 10 Ιουλίου. Στην εκδρομή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε.
Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στον Γεν. Γραμματέα της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς Πολυχρονιάδη Γιώργο στο τηλ. 6937881237
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 6-10/07/2012
1η ημέρα ΚΙΛΚΙΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στις 06:00 στο σημείο συγκέντρωσης και αναχώρηση μέσω Προμαχώνα για την Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Φιλιππούπολη και δείπνο.


2η ημέρα ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΤΕΝΗΜΑΧΟ- ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ -ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Στενήμαχο όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο . Επίσκεψη στο μοναστήρι Μπάτσκοβο (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς). Στην συνέχεια στάση για καφέ στην παλιά ρωμαϊκή αποικία Στάρα Ζαγορά ή Αγούστα Τραγιάνα όπως αποκαλούνταν κατά την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Άφιξη στο Μπουργκάς (Πύργος), την 2η μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης θάλασσας μετά την Βάρνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.
3η ημέρα ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΒΑΡΝΑ Πρωινό. Ξεκινώντας την περιήγηση μας στη Σωζόπολη – η παλιότερη πόλη της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα, η Αρχαία Απολλωνία, που ιδρύθηκε το 610 π.χ και αφιερώθηκε στο θεό Απόλλωνα. Θα γνωρίσουμε την αρχαία πόλη θα δούμε τα τείχη από το 6ΟΥ αιώνα μ.χ. Θα θαυμάσουμε τα ποιο χαρακτηριστικά δείγματα θρησκευτικής αρχιτεκτονικής. Αναχώρηση για την Μεσήμβρια όπου θα δούμε τα μεσαιωνικά τείχη και τις βυζαντινές εκκλησίες της Αγ. Σοφίας, του Αγ. Ιωάννη, του Παντοκράτορα. Ελεύθερος χρόνος για αγορές στο ¨Ντουμπρόβνικ¨ της Βουλγαρίας όπως αποκαλύπτεται συχνά η πόλη-μουσείο. Αναχώρηση για Βάρνα, διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΒΑΡΝΑ – ΣΟΦΙΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην Βάρνα, παλιά ελληνική αποικία από το 6ου αιώνα π.χ. θα δούμε τη γέφυρα του χάν Ασπαρουχ ( η ονομασία προέρχεται από το όνομα του ιδρυτή του μεσαιωνικού βουλγαρικού κράτος το 681 μ.χ.), το καθεδρικό ναό κοίμησης της Θεοτόκου, το Εθνικό Θέατρο, το μοντέρνο στάδιο, το παραθαλάσσιο κήπο και προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε το Δελφινάριο. Αναχώρηση για Σόφια με στάση στην παλιά πρωτεύουσα της Βουλγαρίας το Βέλικο Τίρνοβο. Το βράδυ βόλτα στην φωταγωγημένη Σόφια. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΣΟΦΙΑ-ΚΙΛΚΙΣ Πρωινό. Ξεκινάμε την περιήγηση μας όπου θα δούμε τη Βουλή, τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, το περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι και την Πανεπιστημιούπολη. Αναχώρηση μετά το μεσημέρι για Κιλκίς κουβαλώντας μαζί μας ωραίες εικόνες και εμπειρίες.
Πόλεις και ξενοδοχεία διαμονής
Σόφια: HOTEL KEMPINSKI 5*
Φιλιππούπολη: Novotel Plovdiv 5*
Πύργος: Primoretz Grand hotel 5*
Βάρνα: Grand Hotel Varna 5*


Η τιμή της εκδρομής θα διαμορφωθεί στα 200 ευρώ με πρωϊνό σε ξενοδοχεία 5*.

6 σχόλια:

  1. Εκτός από το να οργανώνει εκδρομές στο εξωτερικό μάλιστα, και εν καιρώ οικονομικής κρίσης (συγχαρητήρια για την επιλογή σας) η ΕΛΜΕ Κιλκίς ξέρει να αποφασίζει; να συνδικαλίζεται για τα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και στο Κιλκίς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκδρομή φίλε ανώνυμε είναι πολύ οικονομική και προσαρμοσμένη στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης όπως βλέπεις. Δεν πάμε Ελβετία. Όσο για τα συνδικαλιστικά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το ΔΣ αλλά από όλα τα μέλη (700). Εμείς είμαστε πάντα παρόντες.

      Διαγραφή
  2. ρε, παλικάρια της ελμε, παράρτημα του "γκίνης travel" είναι η ελμε;

    οι εκπρόσωποι της αριστεράς στο Δ.Σ. συμφωνούν με αυτές τις γελοιότητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απόφαση είναι ομόφωνη φίλε ανώνυμε. Γελοιότητα είναι να γράφεις ανώνυμα. Η εκδρομή όπως βλέπεις είναι αρκετά οικονομική και δεν αφορά μόνο εκπαιδευτικούς. Είναι σε πόλεις της Βουλγαρίας όπου κατοικούσαν οι πρόγονοί μας (Σωζόπολη, Μεσήμβρια, Στενήμαχο) και για αυτό γίνεται. Είναι ένα προσκύνημα σε κέντρα του Ελληνισμού. Εχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Αμα θέλεις έλα και συ.

      Διαγραφή
  3. η ΕΛΜΕ πάει εκδρομή στη βουλγαρία για να βρει τους αόρατους εκπαιδευτικούς που πληρώνει ο ελληνικός λαός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μήπως η ΕΛΜΕ πάει εκδρομή στη Βουλγαρία για να διαπιστώσει εάν οι τιμές των ιδιαιτέρων μαθημάτων είναι χαμηλότερες απ' το Κιλκίς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.