Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

“Ελλάδα κατά των Γερμανών σημαίνει Ευρώπη κατά των Γερμανών”

Κάνοντας λόγο για αξιοπρέπεια των φτωχών η ιταλική εφημερίδα “Λα Ρεπούμπλικα” μιλάει για τους... εξαδέλφους Έλληνες και την Εθνική που στηρίζει όλη η Ευρώπη.
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο αρθρογράφος Μαουρίτσιο Κροσέττι στην ιταλική εφημερίδα “Λα Ρεπούμπλικα”: «Η αξιοπρέπεια των φτωχών, η Ευρώπη στηρίζει την Εθνική Ελλάδας.
Έλληνες κατά Γερμανών, σημαίνει κάπως, και υπόλοιπη Ευρώπη κατά των Γερμανών, φτωχά νομίσματα και οικονομική περιφέρεια κατά των Γερμανών» εκτιμά η εφημερίδα της Ρώμης.
Εμείς οι Ιταλοί μοιάζουμε, σίγουρα, πολύ περισσότερο στους Έλληνες εξαδέλφους απ' ότι στην κυρία Άγκελα και πρέπει να μας επιτραπεί να ορθώσουμε και εμείς, λίγο αλόγιστα, ίσως, την αξιοπρέπειά μας.
Απλοποιώντας το όλο θέμα, η Γερμανία, ως εθνική ποδοσφαίρου, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Γερμανία, ως κράτος, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις, η αντίσταση μοιάζει σχεδόν αδύνατη», γράφει η Λα Ρεπούμπλικα. «Παρά ταύτα- συμπληρώνει-έστω και αν η εθνική Ρωσίας έμοιαζε αχτύπητη, οι φτωχοί Έλληνες κατάφεραν να την βάλουν στο τσεπάκι τους».
Η ιταλική προοδευτική εφημερίδα, παραλληλίζει την στρατηγική των Ελλήνων παικτών, που «καλύπτουν τα νώτα τους και περνούν στην αντεπίθεση» με εκείνη των αρχαίων πολεμιστών που γνωρίσαμε χάρη στον ‘Ομηρο, και καταλήγει:
«Αύριο, όλο το κοινό θα στηρίζει την ικανότατη ομάδα της Γερμανίας, τους παίκτες με τον κάπως δυσοίωνο αετό στο στήθος. Εκείνη, όμως, η μπλε κουκίδα στις κερκίδες, μοιάζει με μια μικρή παλλόμενη καρδιά. Θα είναι αρκετή για να τους κερδίσει;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.