Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Όνειρο ήταν και πέρασε

Γράφει ο
Πολυχρονιάδης Γεώργιος
Φυσικός - εκπαιδευτικός
Το φάντασμα της αριστεράς δυστυχώς δεν πλανάται πλέον πάνω από την Ελλάδα. Όνειρο ήταν και πέρασε. Ο Ελληνικός λαός είτε από θυμό, είτε συνειδητά ψήφισε. Παρόλο το μπόνους των 50 εδρών, δεν έδωσε σε κανένα κόμμα την αυτοδυναμία. Διαπιστώσαμε όλοι ότι ο λαός μπορεί να προκαλέσει ανατροπές. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά τα τραγικά λάθη που έκανε. Και δεν εννοώ μόνο τα λάθη των 2 τελευταίων χρόνων, αλλά όλων των χρόνων που κυβέρνησε. Η ΝΔ πλήρωσε τις παλινωδίες του αρχηγού της και κάποιοι άλλοι στήριξαν την προεκλογική τους παρουσία στην μαγική λέξη «αντιμνημόνιο». Αυτός που αδιαμφισβήτητα χειρίστηκε καλύτερα τη λέξη αυτή ήταν ο Αλέξης. Ο λαός δεν περίμενε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του δώσει την εντολή. Του την έδωσε απλόχερα. Του έδωσε την ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί και στην πράξη και όχι μόνο στο δρόμο και στις πλατείες. Του εμπιστεύθηκε τις ελπίδες του και περίμενε έστω και λίγες θετικές αλλαγές στο εσωτερικό. Αυτό και μόνο θα έφτανε να μη γυρίσει πλέον το ποτάμι πίσω. Αφού όπως λέει πιστεύει στην Ε.Ε. και στο Ευρώ, θα είχε όλο το λαό μαζί του και ας υστερούσε κοινοβουλευτικά. Στα δύσκολα αναδεικνύεται ο πραγματικός ηγέτης. Όμως δυστυχώς για το λαό δεν τόλμησε. Προτίμησε τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης. Βλέπετε η αριστερά ζει ιστορικές στιγμές που θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών. Είναι καλός ο Αλέξης στις πορείες, στις καταλήψεις παληότερα, αλλά για να κυβερνήσει θα περάσουν μερικά χρόνια ακόμη, όταν θα ωριμάσει περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει στο μέλλον, όταν θα έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα, ελπίζω όμως σε καλύτερες συνθήκες για τη χώρα μας.
Και φτάσαμε στην Τρίτη εντολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ας κάνει επιτέλους την υπέρβαση ο σοσιαλιστής κος Βενιζέλος. Η συγνώμη δεν φτάνει. Είναι απλά τα πράγματα. Ο λαός απαιτεί να πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες, να τιμωρηθούν όσοι πλούτισαν κλέβοντας δημόσιο χρήμα, να αρθούν τα άδικα μέτρα, να σταματήσουν τα άδικα χαράτσια και οι οριζόντιες περικοπές, να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, να απελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα, να χρηματοδοτηθεί το σύστημα υγείας και η παιδεία, να αναπτυχθεί η πρωτογενής παραγωγή, ο τουρισμός και η ναυτιλία, να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος, να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, να καθιερωθεί πλέον η απλή αναλογική, να γίνει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, να γίνουν επενδύσεις, να μειωθούν ο ΦΠΑ και οι τιμές. Όταν λέω υπέρβαση δεν εννοώ την άμεση καταγγελία του μνημονίου – δανειακής σύμβασης (αν και θα μπορούσε να γίνει και αυτό), αλλά σαρωτικές αλλαγές στην κοινωνία και στις δομές του κράτους προς όφελος των εργαζομένων σε μια κατεύθυνση που έδειξε ο λαός με τη ψήφο του στις 6 του Μάη. Εμπρός λοιπόν Ευάγγελε δείξε ότι τη συγνώμη σου την εννοούσες. Ο λαός είναι έτοιμος να σε στηρίξει και πάλι, αν θέλεις πραγματικά το ΠΑΣΟΚ να αναγεννηθεί. Βιάσου γιατί ένα άλλο φάντασμα πλανάται πλέον πάνω από την Ελλάδα μας, αυτό του φασισμού.

11 σχόλια:

  1. α καλα , εσυ εχεις ξεφυγει φιλε!
    θα περιμενεις πολυ ακομα , αλλα δε θα στο χαλασω , πρεπει να το νιωσεις στο πετσι σου πρωτα κι υστερα τα ξαναλεμε. λογια για να λεγονται μιας και η τσεπουλα σου ειναι γεματη ακομα , ας ειναι καλα τα ιδιαιτερα. εσυ μπορει να δωσεις την ευκαιρια που θελεις και να περιμενεις το φοινικα να αναγεννηθει απο τη σταχτη του , αλλα δε ξερω αν υπαρχει εκει εξω κανεις που θα σε δικαιωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα είναι αν συμφωνείς με αυτά που γράφω ή οχι. τη προτασή σου να γράψεις ανώνυμε φίλε.

      Διαγραφή
  2. H αλήθεια είναι ότι είστε πολιτικά ρομαντικός κ.Πολυχρονιάδη.
    Ρομαντικός βεβαίως είναι κάποιος που έχει την ικανή θέση να μπορεί να αναλώνεται σε ρομαντισμούς. Ο λαός που επικαλείστε δεν έχει αυτή την πολυτέλεια στη διάθεσή του. Πριν τον επικαλεστείτε θα έπρεπε πρώτα να ξέρετε για ποιον μιλάτε. Άλλως κινδυνεύετε να συμπεριληφθείτε στο θυμό του λαού ως πολιτικάντης κα.

    Όσο για αυτά που λέτε, βεβαίως και δε θα μπορούσε εύκολα ο Σύριζα να σχηματίσει κυβέρνηση με την κατάσταση Κόζα Νόστρα που επικρατεί. Εύκολα τα συμπεράσματα σας της κατηγορίας "δε μπόρεσε..Στα δύσκολα αναδεικνύεται ο πραγματικός ηγέτης... ". Προφανώς για εσάς είναι ηγέτες όλοι οι υπόλοιποι της κατηγορίας Βενιζέλου - μόνο που αυτοί δε φάνηκαν στα δύσκολα - έφεραν τα χείριστα.

    Εύκολα τα συμπεράσματά σας και τα εύκολα συμπεράσματα είναι μια ρίζα του κακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι πράγματι ρομαντικός, είμαι όμως και ρεαλιστής. Ετσι οπως εξελίχτηκαν τα πράγματα δεν νομίζεις πως πρέπει να υπάρχουν συγκλίσεις; Για το χείριστα συμφωνώ απόλυτα. Αλλά το γιατί φτάσαμε ως εδώ θέλει πολύ συζήτηση. Το μεγαλύτερο μερίδιο έχουν τα κυβερνώντα κόμματα φυσικά, αλλά και τα κόμματα της αριστεράς όμως έχουν τις ευθύνες τους, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Και αυτό θα μπορούσα να στο εξηγήσω από κοντά αν ήθελες και είχες χρόνο.

      Διαγραφή
  3. Μήπως μέχρι να ωριμάσει ο Αλέξης, δεν υπάρχει χώρα για να κυβερνήσει; Γιατί άλλα έλεγε, προεκλογικά, στις 29.04.2012, για παράδειγμα. Ότι αν του δώσει την εντολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δε θα την επιστρέψει στα κόμματα του μνημονίου και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης απ' τη Βουλή, ακόμη και αν είναι μειοψηφία. Λοιπόν, τι άλλαξε μέσα σε μια βδομάδα; Όντως, όνειρο ήταν και πέρασε...Μοναδική ευκαιρία που χάθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Πολυχρονιάδη
    Καταρχήν και ρεαλιστής και ρομαντικός ΔΕΝ γίνεται! Το ένα αναιρεί το άλλο. Διαλέξτε τί θέλετε να είστε.

    Το ΘΑσόκ δεν πλήρωσε μόνο τα πολλά και σοβαρά λάθη του. Πλήρωσε ΚΥΡΙΩΣ τα πολλά ψέμματά του. Ήταν το κόμμα του μπαλαμουτιού και του παραμυθιού. Έτσι κυβερνούσε συνεχώς από το '81 και (ως γνωστόν) του Έλληνα του αρέσει πολύ το παραμύθι. Τον κοίμησε λοιπόν για 25 χρόνια αλλά τώρα ξύπνησε! Τελοσπάντων, όπως όλα τα παραμύθια, έφτασε κι αυτό στο τέλος του. Τον Ιούνιο θα ακούσουμε το "και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα".

    Στη καπνισμένη ΝΔ η ατμόσφαιρα είναι πάντα πολεμική και συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι. Ένας αιώνιος πόλεμος και μια ατελείωτη αλληλοφαγωμάρα που ποτέ δεν την αφήνει στην ησυχία της (σ' αυτό το θέμα αναγνωρίζω το ατού της συσπείρωσης στους πράσινους). Οι κωλοτούμπες του Σα(χλα)μαρά και τα πισωγυρίσματα (κατά το σοσιαλιστικότερον) τιμωρήθηκαν από τον κόσμο, που φαίνεται ότι δεν ανέχεται άλλο τη κοροϊδία. Πήρε λοιπόν το μάθημά της και η ΝΔ και έπεται και συνέχεια.

    Τώρα για τον Τσίπρα, μόνο εσείς πρέπει να καταλάβατε ότιδεν τόλμησε!!! Μόνο εσείς είδατε ότι προτιμάει τον δρόμο της αντιπολίτευσης!!! Όλη η Ελλάδα είδε έναν νέο και φέρελπη αρχηγό να δείχνει τα δόντια του ΟΧΙ ΜΟΝΟ στους πρασινομπλέ αντιπάλους του ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ στους Γερμανούς, Τροϊκανούς και λοιπούς κατακτητές!!! Είχε να δει ο Έλληνας τέτοια τόλμη σε πολιτικό λόγο, από τα χρόνια του Μεταξά και του ηρωικού ΟΧΙ!

    Η τελευταία παράγραφος δεν χρήζει καμίας κριτικής ή σχολίου, αφού πρόκειται για ένα θλιβερό και αξιολύπητο πασοκικό παραλήρημα γεμάτο παράπονο και απογοήτευση για όσα δεν έγιναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κος ΤΣΙΠΡΑΣ είναι ανίκανος να κυβέρνηση. Έξω από το χορό ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Μόλις ήρθαν τα ζόρια όμως έκανε πίσω. Τώρα, αν ο καθένας σας επιθυμεί μια χώρα έξω από το ευρώ και μια χώρα έξω από την ΕΕ ''είναι δική του επιλογή''. Σκεφτείτε μόνο τους χιλιάδες ανθρώπου που τρομάζουν από μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών. Το να πρεσβεύει αντιμνημονιακές ιδέες δίχως ένα ουσιαστικό πρόγραμμα οδηγεί στην πτώχευση. Ο ελληνικός λαός στις 6 Μαϊού έδωσε μια εντολή θυμού και απογοήτευσης. Ο κος ΤΣΙΠΡΑΣ δυστυχώς θα αποχωρήσει και αυτός με ελικόπτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυβερνήσει*
    ανθρώπους*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για ρίξτε μια ματιά εδώ να δείτε τι έλεγε ο Αλέξης προεκλογικά...
    http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=104701&artTitle=kravges_apo_pantza_otan_tou_thymisan_oti_alla_elege_o_tsipras_prin_tis_ekloges_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα τελευταία 2 χρόνια ο κ. Τσίπρας μιλούσε για καταγγελία του μνημονίου και 3ετή στάση πληρωμών. Στην επιστολή που έστειλε χθες στην Ευρώπη, ζητά "επανεξέταση του πλαισίου στρατηγικής". Που πήγε η καταγγελία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα όλοι έχουν πέσει και ασχολούνται με τον Τσίπρα γιατί δεν συναινεί σε κυβέρνηση με Μνημονιακά κόμματα. Γιατί άραγε;;; Το ΠΑΣΟΚ μπορεί άνετα να κυβερνήσει με ΝΔ και τη πρόθυμη ΔΗΜ.ΑΡ. Όμως ακόμα και τώρα όλοι κατηγορούν τον Τσίπρα για λαϊκισμό και ευθυνοφοβία. Πολύ απλά αυτά τα κόμματα ετοιμάζονται για ακόμα μια τεράστια μετεκλογική συνεργασία. Ο Σαμαράς δεν ήταν που έλεγε πως δεν θα κυβερνήσει με Πασόκ. Ο Κουβέλης δεν ήταν που έλεγε πως δεν θα κυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ. Τώρα και οι τρεις ξαφνικά συγκλείνουν;;; Λοιπόν ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και ξέρει να αναγνωρίζει τους κολοτούμπες της πολιτικής. Ο Τσίπρας μίλησε για κυβέρνηση αριστεράς και αλλαγή πολιτικής. Όχι μια απ τα ίδια με τα κόμματα της αρπαχτής και της υποτέλειας. Τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.