Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αϊδινίδης: «Σταυρός εμπιστοσύνης στον πρώτο του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας»

Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρεχώρησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Κιλκίς Δημήτρης Αϊδινίδης.

Βιογραφικό Δ. ΑϊδινίδηΟ Δημήτρης Αϊδινίδης γεννήθηκε το 1946 στον Άγιο Χαράλαμπο από αγρότες γονείς.
Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ.  Εργάστηκε ως οικονομολόγος στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου και διετέλεσε ενεργό μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων.
Υπηρέτησε για δεκαπέντε χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δοϊράνης κατά τις περιόδους 1999 – 2002 και 2007 – 2010.  

Διετέλεσε Δήμαρχος του Δήμου Δοϊράνης από το 2003 έως το 2006 και συνεισέφερε αποφασιστικά στην αναπτυξιακή λειτουργία της περιοχής με σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς παραγωγής.  Είναι έγγαμος με τη Σοφία Χαλκίδου και έχουν τρία παιδιά, τον Παναγιώτη, τη Μαρία και την Όλγα.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης."Σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά και σας ευχαριστώ που αποδεχθήκατε την πρόσκλησή μου για μια ελεύθερη συζήτηση.  Όπως πρώτοι από όλους μάθατε, στο πλαίσιο της τοπικής ειδησεογραφίας, είμαι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό μας.  Είναι προφανές ότι θα ερωτηθώ γιατί κατέρχομαι στις κοινές υποθέσεις και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο όπου οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και θυμωμένοι από τους πολιτικούς και η πολιτική, όπως εφαρμόζεται τουλάχιστον σε κυβερνητικό επίπεδο, έχει γκρίζα και αποκρουστική όψη.
Αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος βουλευτής στον τόπο όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάστηκα ως οικονομικός υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και ως Δήμαρχος Δοϊράνης στη συνέχεια, επειδή πιστεύω στις αρχές και στις αξίες της ΝΔ. Η απόφαση καθόδου μου συνδέεται αναμφισβήτητα με το πρόσωπο του Προέδρου της παράταξής μας .
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ηγέτης που έχει όραμα για τον τόπο, διαθέτει σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και κυρίως έχει την τόλμη, το σθένος και την αποφασιστικότητα να δουλέψει για την Πατρίδα μαζί με όλους μας για να αποκτήσουμε και πάλι ισχυρή θέση μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, για να ανακτήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια και να πάμε μπροστά. Ο Αντώνης Σαμαράς, η ΝΔ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που εγγυάται το παρόν και το μέλλον του τόπου με πατριωτική συνείδηση, συνέπεια και υπευθυνότητα. Αυτά είναι τα προτάγματά μας και με βάση αυτές τις αρχές πορευόμαστε σταθερά και αταλάντευτα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Ως αυριανή κυβέρνηση, με την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών η ΝΔ θα αγωνιστεί και θα επιβάλλει την πολιτική σταθερότητα και θα κάνει πράξη ότι επαγγέλεται: οικονομική ανάκαμψη, ανάπτυξη για όλη την επικράτεια, συντονισμένες προσπάθειες για τη μείωση της ανεργίας, εκσυγχρονισμό των θεσμών.
Όπως γνωρίζετε η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ έγινε σε συνθήκες επιστράτευσης, υπό την έννοια ότι εντάχθηκα στον εκλογικό συνδυασμό μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Μπορεί ο χρόνος που απομένει μέχρι την προσφυγή στην κάλπη να είναι ελάχιστος, πρέπει να πω όμως ότι εγώ θα δώσω έναν έντιμο και δυνατό αγώνα. Ως καλός και υπάκουος στρατιώτης θα δώσω τη μάχη για τη νίκη της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά γιατί έχω πειστεί ότι η χώρα μου, ο τόπος μας και οι συμπολίτες μας έχουν απόλυτη ανάγκη από αισιοδοξία και ελπίδα. Η ΝΔ είναι ο πολιτικός φορέας που έχει παραδοσιακά τη δύναμη και να αντέχει στα δύσκολα και να βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της Πατρίδας και του λαού.
Είμαι ευτυχής που στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ συμμετέχουν άξιοι συνυποψήφιοί μου, άλλοι δοκιμασμένοι στο πεδίο της πολιτικής και άλλοι νέοι. Είμαι βέβαιος ότι ο καθένας μας θα βάλει τα δυνατά του για το καλό του τόπου και του κόμματός μας.
Όσοι έχουμε υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο προγραμματισμό και στο σχεδιασμό έργων και δράσεων για το καλό της περιοχής μας.
Η ‘’συνήθεια΄΄ αυτή ακολουθεί και εμένα ως πρώην Δήμαρχο του Δήμου Δοϊράνης.
Δεν πρόκειται να σας εκθέσω ένα βαρύ προγραμματικό πλαίσιο. Εκείνο όμως που θέλω να πω και να δεσμευθώ είναι για βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να βάλουμε μπρος το κλειδί της παραγωγικής μας οικονομίας. Τα αναφέρω επιγραμματικά:
-   Ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού μοντέλου με στήριξη της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
-  Ενισχυτικές παρεμβάσεις στον τουρισμό με επίκεντρο τη λίμνη της Δοϊράνης και τους ορεινούς όγκους του Μπέλλες, των Κρουσίων και του Πάικου.
- Αναβάθμιση – βελτίωση των δεικτών λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και των μονάδων υγείας του νομού.
- Επένδυση στην Παιδεία και ανάπτυξη και άλλων μονάδων ΤΕΙ στο νομό.
Τέλος, απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του ν. Κιλκίς την Κυριακή της 6ης Μαϊου να πάνε ναψηφίσουν και να στηρίξουν τη ΝΔ. Η συγκυρία είναι κρίσιμη και το πολιτικό τοπίο θολό. Είμαι σίγουρος ότι η ψήφος των περισσότερων πολιτών θα είναι θετική και όχι τιμωρητική.
Ξέρω, ξέρουμε όλοι μας ότι οι ψηφοφόροι είναι οργισμένοι, είναι θυμωμένοι και απογοητευμένοι . Έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους με την ανελέητη φορολογία, με άδικα μέτρα και χαράτσια που πληρώνουν, με την ανεργία που φουσκώνει και τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Θα ήταν όμως πραγματικά άδικο να καταδικάσουν την Πατρίδα με ψήφο διαμαρτυρίας προς άλλα κόμματα που ψαρεύουν στα θολά νερά και πέρα από αντιμνημονιακές κραυγές δεν έχουν τίποτε άλλο να επιδείξουν στο λαό. Ούτε προτάσεις, ούτε θέσεις, ούτε λύσεις.
Τα προβλήματα επιλύονται με σύνεση και σωφροσύνη και όχι με ιαχές και αλλαλαγμούς.
Ας σκεφθούν ώριμα οι συμπολίτες μας και ας μην οδηγήσουν το λαό σε απρόβλεπτες περιπέτειες τον τόπο θέλοντας προφανώς να εκδικηθούν το πολιτικό σύστημα. Ας μη βάλουν τα θεμέλια για την πολιτική αστάθεια της χώρας.
Αισιοδοξώ, ότι οι συμπολίτες μου, θα ψηφίσουν με ορθή κρίση και θα δώσουν στον Αντώνη Σαμαρά και στη ΝΔ τη μεγάλη ευκαιρία να δουλέψουν για την πραγματική αναγέννηση του τόπου.
Αισιοδοξώ και προσδοκώ οι συμπολίτες μου να με τιμήσουν με την ψήφο τους η οποία θα γίνει και η δύναμή μου για διεκδίκηση και παραγωγικό έργο στον τόπο μου.
Το μήνυμα που τους στέλνω: Ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ – Σταυρός εμπιστοσύνης στον πρώτο του ψηφοδελτίου!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.