Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Παραχωρήθηκε δημόσιο δάσος στην Εταιρεία "HELLAS GOLD – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε" στη θέση Σκουριές στην Χαλκιδική

Με την αριθμ. 7633/29-3-2012 (ΑΔΑ: Β4Β7ΟΠΙΥ-Κ22) απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Θύμιου Σώκου παραχωρήθηκε με χρηματικό αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ν. 998/1979 όπως ισχύει, κατά χρήση και κατά κυριότητα δημόσιο δάσος στην Εταιρεία «HELLAS GOLD – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ» για την υλοποίηση των έργων των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στις θέσεις «Σκουριές» περιφέρειας Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας και Τοπικής Κοινότητας Σταγίρων και «Μαντέμ Λάκκος» περιφέρειας Τοπικής Κοινότητας Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Α. Σε ό,τι αφορά το υποέργο «Σκουριών» παραχωρήθηκε δημόσιο δάσος α) κατά κυριότητα έκτασης συνολικού εμβαδού 1.471,25866 στρεμμάτων (δηλαδή «ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων εβδομήντα μίας χιλιάδων διακοσίων πενήντα οκτώ τετραγωνικών μέτρων και εξήντα έξι εκατοστών του τετραγωνικού μέτρου» ήτοι: 1.471.258,66 τ.μ.)και β) κατά χρήση έκτασης συνολικού εμβαδού 1.802.123,67 στρεμμάτων (δηλαδή «ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων δύο χιλιάδων εκατόν είκοσι τριών τετραγωνικών μέτρων και εξήντα επτά εκατοστών του τετραγωνικού μέτρου» ήτοι: 1.802.123,67 τ.μ.).
Β. Σε ό,τι αφορά το υποέργο «Μαντέμ Λάκκος» περιφέρειας Τοπικής Κοινότητας Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, παραχώρηση κατά κυριότητα δημοσίου δάσους έκτασης συνολικού εμβαδού 826,49437 στρεμμάτων (δηλαδή «οκτακοσίων είκοσι έξι χιλιάδων τετρακοσίων ενενήντα τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων και τριάντα επτά εκατοστών του τετραγωνικού μέτρου» ήτοι: 826.494,37 τ.μ.).
Με την εν λόγω απόφαση καθορίστηκαν όροι με τους οποίους προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και το φυσικό περιβάλλον και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.

11 σχόλια:

  1. ερχεται και η σειρα των κρουσσιων να πωληθουν...και αλλων περιοχων.....με απαραιτητη προυποθεση την αναπτυξη της περιοχης, το οφελος της τοπικης κοινωνιας και της εθνικης οικονομιας και την προστασια του περιβαλλοντος βεβαιως βεβαιως......ε ρε κουνια που σας κουναγε...................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πως θα προστατευτει το περιβαλλον και το οφελος της τοπικης κοινωνιας και της εθνικης οικονομιας απο τετοιου ειδους δραστηριοτητες σηκωνει μια μεγαλη κουβεντα.επειδη δηλαδη πειναμε ας τα πουλησουμε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντυπωσιακή η ταχύτητα λήψης πληροφοριών!
    Αυτή τη στιγμή - Δεν υπάρχει καταχώρηση της ΑΔΑ: Β4Β7ΟΠΙΥ-Κ22 πουθενά αλλού - ούτε στη Διαύγεια - ούτε και το google επιστρέφει άλλο αποτέλεσμα αναζήτησης
    Υπάρχει περίπτωση η ονοματολογία της ΑΔΑ να μεταφέρθηκε λανθασμένα;
    Παρακαλούμε για την απάντηση - βοήθειά σας ώστε να εντοπίσουμε το κείμενο της 7633/29-3-2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://et.diavgeia.gov.gr/f/admt/ada/%CE%924%CE%927%CE%9F%CE%A11%CE%A5-%CE%9A22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάνω που το δασαρχείο αποφάσισε να κινηθεί κατά των καταληψιών των Σκουριών και να αποδώσει ευθύνες για τα όσα έγιναν εκεί τις τελευταίες ημέρες, έρχεται η απόφαση "κολυμπήθρα" να διαγράψει κάθε αδίκημα που τυχόν έχει τελεστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας θυμηθούμε τα όσα καλά είπε ο κ. Σώκος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στις 16-02-2012 στη βουλή εδώ.
    Ας θυμηθούμε επίσης τι είπε ο ioannis στις 26 Μαρτίου σε σχόλιο του εδώ εδώ.
    Φίλοι από χαλκιδική
    Παρακολουθώ τον αγώνα σας από άλλο μέρος της χώρας. Η σκέψη μου είναι μαζί σας και ελπίζω κάποια στιγμή σύντομα να τα πούμε και από κοντά. Μια παρατήρηση έχω όμως:
    Διαβάζω τη ρητορική σας για το “παράνομο” της κατάληψης του βουνού από την εταιρεία. Η ρητορική αυτή είναι λάθος και μακροπρόθεσμα δεν θα σας βγει σε καλό. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους δώσουν και άδειες και ότι άλλο θέλουν. Με τη διαδικασία του fast track αυτά είναι πανεύκολα. Είτε μιλάμε για ΧΥΤΑ (που νομιμοποιήθηκαν σε μια νύχτα με νόμο) είτε για τα τεράστια αιολικά πάρκα (που με νομο ορίστηκε ότι μπορούν να γίνουν ακόμη και μέσα σε δάση, αρχαιολογικούς χώρους, κατοικημένες περιοχές κλπ) το μόνο πρόβλημα που οι εργολάβοι ΔΕΝ έχουν είναι οι νόμοι.
    Αυτό που κάνει η εταιρία στις σκουριές δεν είναι απλά παράνομο. Είναι περιβαλλοντικά καταστροφικό, είναι ΑΔΙΚΟ και δολοφονικό. Μην επιμείνετε στο παράνομο, γιατί σε λίγο θα τους κάνουν νόμιμους και τότε θα είστε εσείς οι παράνομοι.
    Διάβαζα πριν λίγες μέρες όταν η εταιρία έστειλε τους εργαζόμενούς της να λειτουργήσουν σαν μπράβοι. Διάβαζα τότε έκπληκτος δημοσιεύματα που καλούσαν την αστυνομία να επέμβει και την εγκαλούσαν που απουσίαζε. Τώρα που ήρθε είστε ευχαριστημένοι; Την αστυνομία να μην την θέλετε παρούσα γιατί μόνο προς το συμφέρον της εταιρείας πρόκειται να δουλέψει. Το ίδιο και με τον εισαγγελέα. Το είδα και στα βίντεο, κάποιοι επιμένουν να έρθει ο εισαγγελέας στο βουνό. Αν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι ο εισαγγελέας θα διώξει την εταιρεία από το χώρο εκσκαφής. Μόνο εναντίον σας θα γυρίσουν τέτοιες ρητορικές και επιχειρηματολογίες.
    Καλή νίκη στον αγώνα σας.

    Υ.Γ . Δικαιώθηκε από τα γεγονότα ο ioannis.

    Κατεβάστε ολόκληρη την απόφαση από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκυλί το μαύρο μας είπε πως δεν θα ζήσουμε από τη γεωργία. ΘΑ ζήσουμε από τα μεταλλεία…με το έτσι θέλω. Ο κύριος Σώκος κατάγεται από το Αγρίνιο και πληροφορίες τον φέρνουν να κατέρχεται στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Οπότε πρέπει να τελειώσει τις δουλειές του εδώ.

      Διαγραφή
    2. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να απαντήσουν σε αυτό που έπαθαν στις 25 Μαρτίου τα @ @ @ του Πάχτα.

      Διαγραφή
  7. Μόνο οι εύπιστοι και οι ρομαντικοί θα πίστευαν πως ο αγώνας για εθνική αξιοπρέπεια και για προστασία του περιβάλλοντος θα είχε τελειώσει με την μεγαλειώδη πραγματικά πορεία προς τον Κάκαβο της 25ης Μαρτίου. Εκείνη η πορεία ήταν μια απαραίτητη πράξη, όχι όμως η αποφασιστική ενέργεια για την ανατροπή των σχεδίων οριστικής υποδούλωσης της χώρας μας και μετατροπής της σε προτεκτοράτο ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Μένουν πολλοί και σκληροί αγώνες ακόμα να γίνουν. Οι επόμενοι μήνες είναι γι' αυτούς που έχουν τη θέληση και τα κότσια να αντιπαρατεθούν στους ντόπιους και ξένους δυνάστες. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν συμβιβαστικές λύσεις. Μόνο αγώνας μέχρις εσχάτων. Και όποιος αντέξει. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με μία απόφαση πουλάνε δάση , πουλάνε το τόπο μας , πουλάνε τα πάντα . Θα μείνουμε θεατές ; Αυτά τα υποκείμενα θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την προδοσία της Ελλάδας ! Τους περιμένει η μοίρα του Τσαουσέσκου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.