Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Γ. Καπελέρης

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων υπέβαλε ο Γιάννης Καπελέρης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την παραίτηση του κ. Καπελέρη μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, για απιστία περί την υπηρεσία.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και αφορά σε καταγγελίες για τη μη είσπραξη προστίμων σε πρατήρια για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα εγείρει η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σε ανακοίνωσή του.
Τον προβληματισμό του για το εάν "η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ελέγχεται επαρκώς και αποτελεσματικά από την Εκτελεστική Εξουσία" εξέφρασε ο ΛΑΟΣ αναφερόμενος στην άσκηση δίωξης κατά του πρώην γενικού γραμματέα Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη.
«Άδικη και λανθασμένη» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων την απόφαση να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Γ. Καπελέρη.

Άρειος Πάγος: Το πόρισμα θα ανασυρθεί από το αρχείοΑμέσως θα ανασυρθεί από το αρχείο το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, μόλις οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, καταθέσουν νέο υπόμνημα, όπως ήδη προανήγγειλε ο δεύτερος εισαγγελικός λειτουργός (Σπ. Μουζακίτης).
Ο κ. Μουζακίτης εξέφρασε σήμερα την απορία, γιατί αρχειοθετήθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο κ. Μακρής για τους λόγους παραίτησής (αντικατάστασής) τους (Πεπόνη και Μουζακίτη).
Ακόμη, ο κ. Μουζακίτης ανέφερε ότι έχουν λάβει προθεσμία πέντε ημερών για να καταθέσουν υπόμνημα και πρόσθεσε ότι αυτό που έδωσαν προ ημερών ήταν ένα πρόχειρο σημείωμα. Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι έχουν αναφέρει στους προϊσταμένους τους όλα τα στοιχεία και τα ονόματα που έχουν.
Πηγή: www.ampa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.