Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση αρμοδίου υπουργού με φορείς του νομού για το θέμα των εξορύξεων στο δήμο Κιλκίς. Για την περιοχή Σκρα Δήμου Παιονίας, ακυρώνεται κάθε ενδιαφέρον και αναστέλλεται οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή Θ. Παραστατίδη, σχετικά με την υπόθεση που αφορά την προκήρυξη δημοπρασίας μεταλλευτικών περιοχών στο ν. Κιλκίς, που χαρακτηρίζονται λατομικές, σε τηλεφωνική επικοινωνία του αρμόδιου Υπουργού με τον ίδιο, δρομολογήθηκε η συνάντηση των Βουλευτών του νομού, του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Κιλκίς, του Προέδρου του Επιμελητηρίου, του Γ.Γ. Περιφέρειας κ. Σώκου και άλλων φορέων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τις 19-01-12 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από πλευράς του υπουργείου και εφόσον υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των φορέων του νομού, να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης της συγκεκριμένης περιοχής. Σε ότι έχει να κάνει με την περιοχή Σκρα Δήμου Παιονίας, ακυρώνεται κάθε ενδιαφέρον και αναστέλλεται οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

11 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ???
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ Κ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ,ΚΑΙ Κ.ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ,Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Stymeno einai....?
    to Pajko pire mono anavoli...?
    sto melon se merika chronia...?
    stratigiki tys skakieras...?
    mypos me afton ton tropo pane
    na mas apodynamosoune...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου για πιο λόγο πρέπει να παρίσταται σε μια τέτοια συνάντηση; Ερώτημα είναι και όχι μομφή.
    Στους άλλους φορείς πιστεύω ότι είναι δεδομένο να είναι και εκπρόσωποι του Μετώπου Ενάντια Στα Μεταλλεία. Δεδομένο θεωρώ επίσης ότι πρέπει να είναι και η βιντεοσκόπηση της συνάντησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ πιστεύω πως το καλύτερο θα ήταν η συνάντηση / ενημέρωση να γίνει στο Κιλκίς. Να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής να παρακολουθήσουν όλα όσα θα ειπωθούν και να εκφέρουν τη γνώμη τους. Είναι ένα θέμα που όχι απλώς μας ενδιαφέρει, αλλά μας καίει κυριολεκτικά. Επιπλέον, για να αισθανθώ εγώ προσωπικά απόλυτα ήρεμος για την περιοχή του Πάικου, θα ήθελα η περιοχή να αποχαρακτηριστεί από μεταλλευτική διαπαντώς. Το ίδιο φυσικά θα πρέπει να γίνει και για την περιοχή των Κρουσίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άγγελε δεν έρχονται με τίποτα εδώ. Καλούν τους αιρετούς κάτω για να δουν τη άποψη έχουν. Αν δουν ότι είναι υπέρ μπορεί να έρθουν, αφού γίνει πρώτα ο διαγωνισμός.
    Για το Πάικο υπάρχει ήδη πρόταση του Δραγανίδη. Υπάρχει και το Μέτωπο αγώνα το οποίο δεν πρέπει να ατονήσει. Συνεχίζετε οπότε η ενημέρωση του κόσμου της Παιονίας, μαζεύονται υπογραφές και μόλις μαζευτεί ένας σεβαστός αριθμός υπογραφών κατατίθεται πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο και τελειώνουν όλα. Έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με Ανώνυμος είπε...7 Ιανουαρίου 2012 4:55 μ.μ.
    Δεν έρχονται με τίποτα εδώ. Γιαυτό λέω ότι πρέπει να είναι αντιπροσωπεία του Μετώπου παρόν στη συνάντηση και να βιντεοσκοπηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η επιτροπή αγώνα ενάντια στα μεταλλεία στο Πάικο έστειλε ψήφισμα στον Υπουργό, στον Αντιπεριφεριάρχη, στον Δήμαρχο και στα ΜΜΕ. Ο Τσιόνκης σαν μέλος της και σαν ΔΣ κατέθεσε το ίδιο ψήφισμα στο Δημοτικό συμβούλιο Παιονίας και ζήτησε απόφαση για απαγόρευση κάθε εξόρυξης στο Πάικο. Η εξέλιξη πρέπει να συνδυαστεί με τις ερχόμενες εκλογες οπότε η επιτροπή αγώνα για το Πάικο και το Μέτωπο αγώνα του νομού δεν μπορεί να αδρανήσει, πρέπει να συνεχίσει να συσπειρώνει τον κόσμο, να ζητά από τους φορείς να είναι σε εγρήγορση, να ζητήσει από τους βουλευτές καθαρή στάση και άποψη και όχι σαν του Δήμαρχου Παιονίας και να έρθει σε επαφή με τον Μητροπολίτη Δημήτριο και την εκκλησία
    γενικότερα. Υπ' όψιν ... Ο λύκος αλλάζει το τρίχωμα όχι όμως και τις
    συνήθειες. ... Προσοχή στους πολιτικούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 7 Ιανουαρίου 2012 8:51 μ.μ.
    Μας μπέρδεψες λίγο. Υπάρχει επιτροπή αγώνα για το Πάικο και Μέτωπο αγώνα του νομού ξεχωριστά?
    Νόμιζα ότι το Μέτωπο ένα ήταν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ίδιος Ανώνυμος με αυτόν στο 7 Ιανουαρίου 2012 4:55 μ.μ.
    Για να μη γίνει κάποια παρανόηση και αρχίσουν κάποιοι ανώνυμοι να αναφέρουν ονόματα διευκρινίζω ότι η αναφορά μου στην πρόταση Δραγανίδη έγινε γιατί βλέποντας τα βίντεο της συνεδρίασης στο kilkisorama στο 30ο λεπτό άκουσα μόνο την πρόταση του Δραγανίδη για αποχαρακτηρισμό του Πάιου από μεταλλευτικό χώρο. Την πρόταση του μετώπου αγώνα δεν την διάβασε ο πρόεδρος οπότε μη γίνει κάμοια παρανόηση ότι αβντάρω τον Δραγανίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κ.Δήμαρχος Κιλκίς βλέπει θετικά το εγχείρημα της εξόρυξης και εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου του Δήμου, μέχρις οτου εκδοθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ανάλογα με το περιεχόμενο της οποίας θα καθορίσει την στάση του.Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μεταβεί στην Αθήνα για την εν λόγω σύσκεψη χωρίς να έχει ξεκάθαρη θέση.θεωρώ οτι θα πρέπει να συνεδριάσει το Δημοτικό συμβούλιο και να εξουσιοδοτήσει τον κ. Δήμαρχο να μεταφέρει την όποια απόφαση πάρει,στο υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται απλά για να πέσει στάχτη στα μάτια του κόσμου, και να φανεί ότι η κυβέρνηση των Αθηνών θα ακούσει την άποψη που έχουν οι τοπικοί μας άρχοντες... Μήπως απλά τους έχουν καλέσει επειδή έγινε γνωστή η μεγάλη αντίδραση του κόσμου, που όσο περισσότερο ενημερώνεται τόσο μεγαλώνει το μέτωπο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και την καταστροφή του τόπου και απλά προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δηλαδή ότι έχουν λάβει ειλημμένες αποφάσεις και απλά θέλουν να το ξεκαθαρίσουν στους "ιθαγενείς" του ξεχασμένου κατά τα άλλα Κιλκιστάν ;;;
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ : http://metalleiastop.blogspot.com/2012/01/15-1-12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.