Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς: "Να καταγγέλονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί αν χρεώνουν επιπλέον"

Το νέο έτος ξεκίνησε με εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές για τη δημόσια υγεία και την περίθαλψη των πολιτών, εξαιτίας των δραματικών αδιεξόδων στα οποία οδήγησαν οι κυβερνητικές πολιτικές με το θνησιγενές μόρφωμα του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας), τις αδιέξοδες παραπλανητικές μεθοδεύσεις της διοίκησής του, καθώς και με τη συνεχόμενη υποβάθμιση του ΕΣΥ.
Ήδη εκδηλώνεται γενικότερη κοινωνική αναστάτωση με την ουσιαστική κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητούν την άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου 262/16-12-11 και των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων 2456/3-11-11, που αφορούν τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και τις αμοιβές των συμβεβλημένων ιατρών, που οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς σε πλήρη απαξίωση.
Η άμεση εφαρμογή της ελεύθερης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και αναγραφής ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων για όλους ανεξαιρέτως του ιατρούς και η καθιέρωση γενικής συλλογικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, μετά από επίσημη διαπραγμάτευση που θα καθορίζει όλα τα ζητήματα απασχόλησης, ασφάλισης, αμοιβής και ελέγχου, η οποία θα δίδει τη δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς που επιθυμούν, να συμβάλλονται αμειβόμενοι κατά πράξη και περίπτωση, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες διεκδικήσεις.
Επίσης, δυναμική διεκδίκηση αποτελεί η άμεση ανάκληση της εγκυκλίου 141282/21-12-11 του Υπουργού Υγείας, η οποία επισημοποιεί την ασύδοτη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος και εκχωρεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των ασφαλισμένων, ενώ καταργεί τον κανονισμό ιατρικής δεοντολογίας «περί πλανοδιακής άσκησης της ιατρικής».
Με την εφαρμοζόμενη πολιτική οδηγείται σε απαξίωση και εκχώρηση στα επιχειρηματικά συμφέροντα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο δημόσιος χαρακτήρας του, καθώς απαξιώνεται η επιστημονική και υπηρεσιακή διασφάλιση των υπηρετούντων στα νοσοκομεία ιατρών.
Σε δραματική κατάσταση έχει περιέλθει η υγεία και η περίθαλψη των πολιτών, οι οποίοι με τις συγκεκριμένες κυβερνητικές μεθοδεύσεις απαξιώνονται καθημερινά.
Σε καθεστώς διωγμού βρίσκεται και ο ιατρικός κόσμος, ο οποίος με απροκάλυπτο, περιφρονητικό και εκβιαστικό τρόπο υποβαθμίζεται και απαξιώνεται επιστημονικά και επαγγελματικά.
Καθίσταται απολύτως κατανοητό ότι όλα αυτά τα μέτρα στρέφονται εναντίον των ασφαλισμένων, οι οποίοι χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, θα στερηθούν τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ιατρού, παρά το γεγονός ότι έχουν προπληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές για να έχουν αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς καλεί όλους τους φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων και των συνταξιούχων του νομού, να ενημερώσουν τα μέλη τους και να αντιτάξουν με κάθε τρόπο σθεναρή αντίδραση στις μεθοδευόμενες εις βάρος τους εξελίξεις και να απαιτήσουν τη διασφάλιση του αυτονόητου αγαθού της υγείας, για το οποίο πληρώνουν βαρύτατο τίμημα από το υστέρημά τους.
Συγχρόνως, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση για καταβολή επιπλέον αμοιβής όταν επισκέπτονται ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ και ότι, αν τους ζητηθεί επιπλέον χρέωση, έχουν ευθύνη να καταγγείλουν το γεγονός άμεσα στον ΕΟΠΥΥ ή τον Ιατρικό Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.