Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Στις 14 Μαρτίου ο διαγωνισμός για το χρυσό στο Κιλκίς

Στις 14 Μαρτίου θα δεχτεί το ΥΠΕΚΑ προσφορές για την μίσθωση του μεταλλευτικού χώρου στο Κιλκίς, προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες για χαλκό και χρυσό, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη. Η περιοχή είναι μία από τις 3 της Βόρειας Ελλάδας που θα διαθέσει το ΥΠΕΚΑ για έρευνα και εκμετάλλευση, με στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές στα δύο μέταλλα, ευνοούν την εκμετάλλευση παρόμοιων μεταλλευτικών χώρων.
Μάλιστα το ότι η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα στην έναρξη της εκμετάλλευσης, το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση με την ολοκλήρωση της έρευνας, αποτελεί ένα από τα κύρια κριτήρια για την επιλογή του αναδόχου.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον η καναδική Eldorado. Η εταιρεία έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης στο κοίτασμα χρυσού του Περάματος Έβρου, ενώ πρόσφατα προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά της European Goldfields, η οποία εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα μικτών θειούχων και χρυσού της Χαλκιδικής.
Η ευρύτερη μεταλλευτική περιοχή στο Κιλκίς που διατίθεται για έρευνα έχει έκταση 90 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει υποστεί κατά το παρελθόν περιορισμένης κλίμακας εκμετάλλευση για χαλκό και χρυσό.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, οι ποσότητες και περιεκτικότητες είναι εντελώς ενδεικτικές και έχουν προκύψει από τις περιορισμένες έρευνες που έχουν γίνει κατά το παρελθόν. Τα πιθανά αποθέματα θεωρείται ότι είναι πολλαπλάσια και θα προκύψουν από τις έρευνες που θα πραγματοποιήσουν οι μισθωτές του χώρου.
Η μίσθωση του χώρου για έρευνα θα έχει διάρκεια 5 χρόνων, με δυνατότητα παράτασης. Στα κριτήρια επιλογής του μισθωτή, περιλαμβάνεται το ύψος των επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει στο διάστημα της πενταετίας, ο αριθμός των απασχολούμενων και κυρίως το πόσο σύντομα (μέσα στην πενταετία) θα μπορούσε να ξεκινήσει η εκμετάλλευση του μεταλλευτικού χώρου. Μάλιστα δε όπως αναφέρει η προκήρυξη «αν είναι δυνατόν από το δεύτερο ή τρίτο μισθωτικό έτος).
Πηγή: http://www.marketbeast.gr

10 σχόλια:

  1. Λογαριαζουν χωρις τον ξενοδοχο και θα παρουν πορτα και οι εταιριες- δολοφονοι και το πολιτικο τους προσωπικο, τα λαμογια της χουντοκυβερνησης!Ειδικα αυτοι οι δευτεροι θα τυχουν ιδιαιτερης περιποιησης απο τον ελληνικο λαο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προωθειται ενα αμεσο σχεδιο καταστροφης και υφαρπαγης της περιοχης απο ξενες πολυεθνικες χωρις κανενα σεβασμο στις τοπικες κοινωνιες και το περιβαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα φαινεται οτι στο δημο δεν εχουν ιδεα για το τι προκειται να γινει . Στην Ευκαρπια ο δημαρχος διαβεβαιωνε τον κοσμο οτι οι εταιρειες θα ερθουν σε δυο χρονια κι οτι δεν υπαρχει λογος για βιασυνη. Προφανως δεν τον ενημερωσαν απο το υπουργειο για τις προθεσεις τους , ισως δεν τον θεωρησαν αρκετα σημαντικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης στην Ευκαρπία ο δήμαρχος μίλησε με εντελώς απαξιωτικά λόγια για 5 τυχάσπαρτους που τρομοκρατούν τον κόσμο περί μεταλλείων κλπ.
    Από την άλλη βέβαια δήλωνε εντελώς ανενημέρωτος για το θέμα...
    Μήπως πρέπει κάποιος να τον ενημερώσει περί μεταλλευτικού κώδικα και αναγκαστικών απαλωτριώσεων γής και ακίνητης περιουσίας που θα έχει το δικαίωμα να προβεί η όποια εταιρία πάρει τελικά το διαγωνισμό ;;;
    δείτε περισσότερα στο blog του Γερακαριού:

    http://gerakarion.blogspot.com/2012/01/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html

    Και ναι συμφωνώ μαζί του, εάν δεν ενεργοποιηθούμε να τους ξαποστείλουμε, σε καναδυό χρόνια θα πάρουμε πόδι από τα χωριά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταματήστε τον λαικισμό φίλοι μου,


    Οι περισσότεροι που φωνάζουν , μοναδικό στόχο έχουν το τι θα πάρουν κάτω από το τρπαέζι όταν έρθει η ώρα.
    Θα ζητησουν την πρόσληψη δικων τους ανθρώπων στην ετιαρεία, καθώς χιλιάδες ... γλυκά να γλυκάνουν την... μοίρα τους
    Φτανει πια ο λαικισμός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ανωνυμια καλυπτει τους προβοκατορες και τα παπαγαλκια !!! Εγω δεν εμαθα ουτε να κρυβωμαι στην μαζα ουτε να καλυπτωμαι στο σκοταδι !!! Εχεις στοιχεια για τους φωνασκουντες "ΑΝΩΝΥΜΕ 7 Ιανουαρίου 2012 11:02 π.μ." εχεις οναματα να αποκαλυψεις?? Εσυ εχεις ονομα ?? Μηπως σε λενε Λασπολογοπουλο ?? Μηπως Συκοφαντιδη?? Μην εισαι γνωστος οσφυοκαμπτης και προσπαθεις να παραγκωνισεις οσους θελουν να κερδισουν αυτα που εσυ εποφθαλμιεις??? Οι πληρωμενοι πεμπτοφαλαγγιτες ποτε δεν ελλειψαν απο τον τοπο !!! Αλλα η μνημη ειναι δυνατη και εχουν γνωση οι φυλακες !!! Κρυψου στην σπηλια σου υαινα πτωματοβορα !!! Το ΜΕΤΩΠΟ δεν θα το διασπασεις με την ριψει αδεσποτων ζιζανιων !!! Α και να γνωριζεις κατι !! Η τεχνολογια εχει φτασει περα απο το στενο βλακοειδες μυαλο σου !! Μπορει πανευκολα να βρεθει η πηγη αποστολης τετοιων σχολιων και φυσικα και το ανθρωπαριο που τα συντασει !!!! So whats your ass motherfucker !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εσυ δηλαδη επωνυμε(μη σε χαρακτηρισω διαφορετικα)εχεις στοιχεια και εισαι βεβαιος για την ασφαλεια ολων των ζωντανων τετραποδων και μη- , του υπεδαφους και της ατμοσφαιρας?γιατι για κακη σου τυχη καποιοι ¨ασχετοι¨επιστημονες μιλησαν για το θεμα πολλες φορες,αλλα εσυ φαινεται απουσιαζες!!και τι ευκολα πετας χαρακτηρισμους ..πρεπει τα παντελονια σου να ειναι πολυ βαρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα γιατι? Πες αυτο που θες να πεις !!! Δεν απαγορευεται !! Αλλωστε οι χαρακτηρισμοι απο τον ΚΑΝΕΝΑ πανε στο ΠΟΥΘΕΝΑ !! Γιατι, αφου συνεχιζεις να εισαι ΑΝΩΝΥΜΟΣ δηλαδη ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν ειναι δυνατον να σε λαβω υπ' οψιν!! Το ΤΙΠΟΤΑ ειναι παντα ΚΕΝΟ !! Αντιθετα ομως το ελαχιστο ΚΑΤΙ που ειμαι εγω μπροστα σε επιστημονες με κυρος και αναγνωρηση, ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ εχω πολυ ποιο βαρια παντελονια απο το ΤΙΠΟΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι στα μεταλλεία ναι στην ανάπτυξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.