Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Στην «ΤΕΧΝΗ» τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής και δημιουργικής γραφή με διεθνή συμμετοχή

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2011 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής και Δημιουργικής Γραφής με συμμετοχή έργων παιδιών απ΄ όλο τον κόσμο (Ιράκ, Ιορδανία, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο, Ρουμανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Κύπρο κ.ά.) και στάλθηκαν από τη Nova Zagora Βουλγαρίας. Ήταν ένα απόγευμα μαγευτικό. Η αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ ήταν διακοσμημένη χριστουγεννιάτικα. Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή. Η συμμετοχή των παιδιών μεγάλη. Όμως, αυτό που κυριαρχούσε, ήταν τα εκτεθειμένα έργα τέχνης των μικρών παιδιών.

Χρώματα ζωηρά, φωτεινά, ζεστά, με γλυκύτητα μοναδική, που εκπέμπουν αισιοδοξία, θεματολογία ποικίλη (τοπιογραφία, νεκρή φύση, πορτρέτα, θαλασσογραφίες, στιγμιότυπα από γιορτή ή πανηγύρι κ.ά).
Η γιορτή των εγκαινίων άρχισε και έκλεισε με την υπέροχη απόδοση χριστουγεννιάτικων ύμνων από την Κατερίνα Μήρτσιου, που τη συνόδευε στο πιάνο ο Μιχάλης Μήρτσιος.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία 8 Βουλγάρων από την πόλη Nova Zagora, που ήλθαν αποκλειστικά για τη γιορτή των εγκαινίων της έκθεσης, προσκεκλημένοι από την ΤΕΧΝΗ.
Η πρόεδρος της ΤΕΧΝΗΣ κ. Κική Παπαδοπούλου Πάγκου τους καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. της ΤΕΧΝΗΣ και τους επέδωσε ένα ομοίωμα του Κούρου του Ευρωπού σαν ανάμνηση της επίσκεψής τους στο Κιλκίς. Τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που περνά η Ελλάδα, η πατρίδα μας, εμείς οι μεγαλύτεροι οφείλουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε τα παιδιά να νιώσουν τη χαρά της Γέννησης του Θεανθρώπου.
Οι φίλοι Βούλγαροι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη ζεστή υποδοχή που έτυχαν, τόσο από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Γκουντενούδη, όσο και από το Δήμαρχο κ. Ευάγγ. Μπαλάσκα και από την ΤΕΧΝΗ. Το’’ κλαδί ελιάς’’ που τους χάρισε ο κ. Γκουντενούδης και ο ‘’Κούρος Ευρωπού’’ θα τοποθετηθούν, όπως είπαν, σε περίοπτη και ξεχωριστή θέση, στα Γραφεία τους.
Η επίσκεψή τους στο Σπήλαιο, στον Άγιο Γεώργιο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στην Πινακοθήκη συνοδεύτηκε από θαυμασμό και εκπλήξεις.
Χαρούμενοι οι μικροί φίλοι της ΤΕΧΝΗΣ, συγκινημένοι οι μεγαλύτεροι, αποχώρησαν με το ημερολόγιο του 2012, που τους χάρισε η ΤΕΧΝΗ, διακοσμημένο με δημιουργίες παιδιών, και με μια ευχή όλοι σχεδόν: ‘’Και του χρόνου καλύτερα’’ και το εννοούσαν.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.