Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Συμπιλίδης, ο κυρίαρχος του παιχνιδιού!


Γράφει
ο Γιάννης Καραγιανίδης
Καθώς πλησιάζει ο 15αύγουστος κι οι διακοπές του φετινού καλοκαιριού βαδίζουν προς το τέλος τους, το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται ν` αρχίσει να παίρνει την ανιούσα, σ` αντίθεση μ` αυτό της φύσης (άντε, επιτέλους, να δροσίσει λιγάκι!). Βέβαια τα κομματικά επιτελεία στερήθηκαν κατά το μάλλον τη ραστώνη του καλοκαιριού, καθότι είναι υποχρεωμένα ν` αντιμετωπίζουν πάντα το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, μέσα στη συνεχιζόμενη ρευστότητα του πολιτικού τοπίου, που μπορεί να βγάλει ανά πάσα στιγμή την οποιαδήποτε εξέλιξη.
Με την γενικότερη εκτίμηση ότι αν προκύψουν ξαφνικές εκλογές αυτές είναι πιθανότερο να διεξαχθούν το φθινόπωρο, οι διαδικασίες για κατάρτιση των συνδυασμών των κομμάτων βρίσκονται στο φόρτε τους. Κι εμείς εδώ στο Κιλκίς, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ψαχνόμαστε τί θα συμβεί με το παραδοσιακά μεγαλύτερο κόμμα στο νομό μας, δηλαδή με τη ΝΔ. Άλλωστε η ενασχόληση με τη κατάρτιση των συνδυασμών του εν λόγω κόμματος ποτέ δεν στερούνταν ενδιαφέροντος, με βάση την πληθώρα των υποψήφιων ...υποψήφιων βουλευτών, που πάντα εμφανίζονταν.


Αυτό που κυριαρχεί ως γεγονός σε τούτη την συγκυρία είναι η επανάκαμψη του Γιώργου Συμπιλίδη "μετά Βαΐων και κλάδων", στο πολιτικό προσκήνιο. Τόσο, που οι γνωρίζοντες καλά τα εσωτερικά της ΝΔ, θεωρούν ότι σ` επίπεδο νομού ο γιατρός είναι πλέον ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Κι όχι μονάχα αυτό. Πολλοί ισχυρίζονται ότι κοντά στο "Σ" του προέδρου Σαμαρά, άλλα δυο "Σ" παίζουν πλέον αποφασιστικό ρόλο στο παρασκήνιο αλλά και στο προσκήνιο του κόμματος. Το ένα είναι του Σταμάτη και τ` άλλο του "δικού μας" Συμπιλίδη. Μια ΝΔ ...ανοιξιάτικη, λοιπόν! Και κάτι άλλο: Ο Γ. Συμπιλίδης είναι απ` τους λίγους που μπορούν νάχουν απ` ευθείας επαφή με τον πρόεδρο του κόμματος ανα πάσα στιγμή!
Για όλα αυτά δεν χρειάζεται να επιστρατεύσει κανείς σωρεία επιχειρημάτων, προκειμένου ν` αποδείξει την ορθότητά τους. Αρκεί μόνο να θυμηθεί το παρελθόν των σχέσεων Σαμαρά - Συμπιλίδη, φτάνοντας μέχρι την ...ιστορική 9η Σεπτεμβρίου 1993, για να πεισθεί. Ωστόσο, για να τηρηθούν μάλλον τα προσχήματα, η ΝΔ θα πραγματοποιήσει δημοσκοπήσεις σε νομούς της χώρας προκειμένου να συγκροτήσει τους συνδυασμούς της. Κι ένας απ` αυτούς τους νομούς θάναι κι ο δικός μας. Έτσι, για να φανεί ότι ο κ. Συμπιλίδης είναι πλέον αποδεκτός κι από τη βάση. Αμφιβάλει κανείς ότι απ` το γκάλοπ που θα παραγγείλει η ΝΔ θα προκύψει ένα τέτοιο θριαμβευτικό για τον γιατρό αποτέλεσμα;
Άρα, λοιπόν, Συμπιλίδης υποψήφιος βουλευτής. Από `κει και πέρα σίγουροι πρέπει να θεωρούνται κι οι Γιώργος Γεωργαντάς - Θόδωρος Πασσαλίδης. Ο πρώτος, ως η "ανερχόμενη δύναμη" κι ο δεύτερος σαν "σταθερή αξία". Και πάμε στην περίπτωση του Σάββα Τσιτουρίδη. Τον οποίο ο κ. Σαμαράς θα τον ήθελε στον συνδυασμό του νομού μας, προκειμένου να συγκροτήσει ένα άκρως αξιόμαχο ψηφοδέλτιο, τώρα που ο Κ. Κιλτίδης τράβηξε γι άλλες πολιτείες. Ναι, αλλά εδώ σκαλώνουμε πάλι στον ...συνήθη ύποπτο, τον Κ. Καραμανλή! Ο οποίος ενδεχομένως να θέσει "βέτο" στη συμμετοχή κάποιων προσώπων στα ψηφοδέλτια. Κι αν όντως το κάνει, τότε ένα απ` αυτά θάναι σίγουρα κι ο Σ. Τσιτουρίδης. Βλέπετε, οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται! Κι αν ο πρώην πρωθυπουργός θέσει τέτοιο θέμα, θεωρείται βέβαιο ότι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ θα το αποδεχθεί. Αν όχι, ο κ. Τσιτουρίδης θα επανέλθει ως υποψήφιος βουλευτής. Και κάτι άλλο: Ο Γ. Συμπιλίδης δεν πρόκειται απ` τη μεριά του να θέσει κανένα "βέτο" για τον Σ. Τσιτουρίδη, κι ο νοών νοείτο!
Όσο για τον Βαγγέλη Μπαλάσκα, το `παμε και το ξαναλέμε: Η σφοδρή επιθυμία του είναι να συμμετάσχει κι αυτός στον συνδυασμό. Υπάρχουν, όμως, δυο παράμετροι που εμποδίζουν την ικανοποίησή της. Ο πρώτος είναι ο ίδιος που δεν επέτρεψε την απονομή του χρίσματος του υποψήφιου δημάρχου σ` αυτόν, εκ μέρους της ΝΔ. Κι ο δεύτερος ακούει στο όνομα Συμπιλίδης, κι ο νοών ...ξανανοείτο!
Κι ερχόμαστε, τέλος, στο "ωραίο φύλλο" της ΝΔ. Για να ξαναπούμε ότι θά `χουμε υποψήφια προερχόμενη απ` τον Δήμο Παιονίας. Και θα είναι μια εκ των (μ` αλφαβητική σειρά) Αθανασίας Λιάρτση, Ντίνας Συμεωνίδου και Σόνιας Συμεωνιδου. Υπάρχει, όμως΄και μια ακόμη περίπτωση. Εκτός απ` την Παιόνισα να δούμε και Κιλκισιώτισα υποψήφια. Την Καλλισθένη Πάκα-Κυμπαρίδου, σε περίπτωση που τελικά δεν κατέβει ο Σ. Τσιτουρίδης.
Αυτά προς το παρόν συντοπίτες. Και... καλό χειμώνα, έτσι για σπάσιμο καθότι οι δικές μας διακοπές έλαβαν τέλος!

3 σχόλια:

  1. Nikos Konstantinidis ‎...Και μόνο που αναφερόμαστε στην πολιτική με τη λέξη παιχνίδι, δείχνει κάτι κι αυτό. Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με το σύνταγμα, κυρίαρχος είναι ο λαός και κανένας άλλος, πράσινος, γαλάζιος ή ποικιλλόχρωμος....

    Peter Fountoukidis Πλακα θα εχει να ξαναδουμε υπεροχες στιγμες του παρελθοντος με "αγανακτισμενους" απο την "προδοσια" ΝΔιτες να ριχνουν την πινακιδα Σιμπιλιδη κατω απο το γραφειο του.
    Θα ηθελα βεβαια και μια αναλυση για τους υποψηφιους...υποψηφιους βουλευτες του πασοκ. Εκει να δεις γελια! η μηπως κλαματα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι...Έτσι.. πισωγυρίσματα και για την Ν.Δ. Με τους ίδιους και τους ίδιους.. Βέβαια ο Σαμαράς θα πρέπει έχει υποχρέωση.. Οι νεοδημοκράτες να δω τί υποχρέωση έχουν στον κ. Συμπιλίδη. Αν βγει ο Συμπιλίδης είμαστε άξιοι την μοίρας μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα βγει ο ανηψιοσ του ο βαφειαδης με το λαος!!! λετε να βγουν και οι δυο? ε ρε γλεντια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.