Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Δ. Ψωμιάδης: Ενισχύστε το τελωνείο Ευζώνων, βοηθήστε τον τουρισμό

"Στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, κύρια πύλη εισόδου τουριστών από τη Σερβία και τα Σκόπια, που έχουν κατακλύσει φέτος τις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, οι ηρωικές προσπάθειες των λιγοστών αστυνομικών και τελωνειακών υπαλλήλων δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη διέλευση των οχημάτων. Χαρακτηριστικό είναι, πως οδηγοί φορτηγών αναγκάζονται να παραμείνουν για πάνω από 12 ώρες στο πλακόστρωτο, την ίδια ώρα που πολύωρη καθυστέρηση παρατηρείται και στα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα".
 Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, προσθέτοντας τα εξής:


«Φαίνεται πως η περιβόητη ¨Συμμαχία για την Ελλάδα¨ του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού έχει αφήσει απ’ έξω τους τελωνειακούς μας υπαλλήλους. Εν μέσω της τουριστικής περιόδου, σε μια χρονική συγκυρία που η Ελλάδα μας χρειάζεται τις πολύτιμες ανάσες του τουρισμού περισσότερο ίσως από ποτέ, η αδιαφορία κάποιων δήθεν υπευθύνων στην Αθήνα, καταστρέφει ό,τι προσπαθούμε με πενιχρά μέσα να δημιουργήσουμε.
Είναι σαφές, πως αυτές οι πρώτες εικόνες ντροπής που συναντούν οι εισερχόμενοι σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν τη μεγαλύτερη δυσφήμιση για την Πατρίδα μας και βλάπτουν ανεπανόρθωτα την εικόνα μας στο εξωτερικό.
Θέλω να συγχαρώ το διευθυντή του τελωνείου των Ευζώνων κ. Πέτρο Τσελεμπή και όλο το προσωπικό για το τιτάνιο έργο που φέρουν σε πέρας με τα ελάχιστα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.
Επιτέλους, ας ακούσουν αυτοί που κωφεύουν στην Αθήνα και έστω τώρα, την ύστατη στιγμή, ας σπεύσουν να ενισχύσουν με ανθρώπινο δυναμικό το τελωνείο.
Κύριοι της κεντρικής εξουσίας, εδώ στη Μακεδονία αντιλαμβανόμαστε ως εσχάτη προδοσία και πισώπλατο μαχαίρωμα την εξοργιστική αδιαφορία σας για την ουσιαστική στήριξη του τουριστικού προϊόντος.
Αφήστε τα εύκολα λόγια και προχωρήστε σε έργα. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.