Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Γιώργου Φραγγίδη προς Φίλιππο Πετσάλνικο για καταθέσεις Ελλήνων Βουλευτών σε τράπεζες του εξωτερικού


Κύριε  Πρόεδρε,
Ζούμε σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την πατρίδα μας και τον  Ελληνικό λαό. Καθημερινή  είναι η αίσθηση της δυσαρέσκειας, της αγανάκτησης,  της οργής, των  πολιτών, απέναντι στους πολιτικούς, ιδιαίτερα μετά τις επώδυνες και πολλές φορές  άδικες αποφάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Αυτή η αίσθηση έγινε ακόμη πιο έντονη τον τελευταίο καιρό, μετά από τις δημοσιεύσεις που υπήρξαν, για καταθέσεις σε Τράπεζες του Εξωτερικού, Βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Ίσως  να έχουν δίκιο.  Διότι από τους πολιτικούς απαιτούν και δικαίως, να τους δώσουν ξανά ελπίδα, προοπτική, ώστε οι θυσίες  τους να μην πάνε χαμένες.
Απαιτούν ο πολιτικός  με τις   πράξεις, τις επιλογές και τις   πρακτικές του ,  να πολεμά το πελατειακό κράτος και να ενισχύει την διαφάνεια, την δικαιοσύνη, την αξιοκρατία. Και έχουν  απόλυτο δίκιο.
Είναι αλήθεια πως  μου είναι πολύ δύσκολο, άδικο και ψυχοφθόρο, λόγω της απαξίωσης των πολιτικών, να απολογούμαι και να αποδεικνύω καθημερινά, πως δεν είμαι «ελέφαντας», λόγω  πιθανής συμπεριφοράς  Βουλευτών και πολιτικών,  που ενδεχομένως δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.
Επειδή επιθυμώ (αν και είμαι Βουλευτής εδώ και 6 μήνες), να κριθώ όποτε τύχει, από τους πολίτες με βάση τις επιλογές και την  καθημερινή μου  πράξη και πρακτική,
Εξουσιοδοτώ
εσάς,  ή άλλο αρμόδιο όργανο, να ερευνήσετε  και να δημοσιεύσετε, για δικούς μου, ή οποιουδήποτε συγγενικού μου προσώπου, λογαριασμούς σε Τράπεζες εξωτερικού, εταιρείες,  ή όπου αλλού κρίνετε.
Η ενίσχυση του κύρους των Βουλευτών και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι ανάγκη  επιτακτική και απόλυτη. Και η διαφάνεια σίγουρα συμβάλλει σε αυτό.

2 σχόλια:

  1. Αν και είσαι βουλευτής εδώ και 6 μήνες πρόλαβες και έκανες, με την ψήφο σου, τόσα, που σίγουρα "δεν τίμησες την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού".
    Όσον αφορά τους πολιτικούς, ναι, απαιτούσαμε να μας δώσουν "ελπίδα και προοπτική, ώστε οι θυσίες μας να μην πάνε χαμένες". Δυστυχώς όμως, ματαίως. Αποδείχτηκαν, μεταξύ όλων κι εσύ, άνθρωποι της καρέκλας, του αξιώματος, της κομματικής πειθαρχίας, των προνομίων και άλλων πολλών.
    Σας βαρεθήκαμε. Τη φάτσα σας και τα παχιά σας λόγια. Βρε ουστ από δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.